Volg hier de vierde etappe van de Tour of Oman 2022
zondag 13 februari 2022 om 07:55

Volg hier de vierde etappe van de Tour of Oman 2022

Met Anthon Charmig in de leiderstrui wordt vandaag de vierde etappe van de Tour of Oman verreden. Deze listige overgangsrit biedt kansen voor de vluchters, maar ook de klassementsrenners vinden in de finale terrein om wat te proberen. Volg het hier op WielerFlits!

Nadat het startschot klinkt aan het strand van Al Sifah, gaat het direct steil omhoog. Twee korte, maar lastige beklimming volgen elkaar vanuit het vertrek snel op. Iets later, na dertig kilometer, volgt de eerste van vier gecategoriseerde hellingen van de dag: Al Jissah (1 km aan 9,6%) met vlak daarna de klim van Al Wadi al Kabir (2,3 km aan 6%). Een sterke kopgroep zal op dit terrein zijn kans ruiken om weg te rijden en – wie weet – weg te blijven uit het peloton.

De avonturiers moeten, na een wat vlakkere tussenfase, dan wel de drievoudige beklimming van Al Jabal Street (4 km aan 6,7%) overleven. Deze oude bekende uit de Tour of Oman moet twee keer van de ietwat langere kant en één keer van de kortere zijde bedwongen worden. De top van de laatste passage ligt op vijftien kilometer van de aankomst. Dit spreekt in het voordeel van de vluchters, al is het ook mogelijk dat er na 119,5 kilometer met een uitgedunde groep gesprint wordt in Muscat. Deze afloop had de rit in 2018 nog.

Om 8.10 uur (11.10 uur lokale tijd) wordt het peloton op gang gebracht. De finish wordt verwacht tussen 11.00 en 11.17 uur. De ronde is niet live te volgen via de Nederlandse of Belgische tv.

Links

Voorbeschouwing Tour of Oman 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter hashtag)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.