Volg hier de Amstel Gold Race voor vrouwen 2021

zondag 18 april 2021 om 08:15
Volg hier de Amstel Gold Race voor vrouwen 2021

De Amstel Gold race voor vrouwen is toe aan haar zevende uitgave! Het wordt dankzij die vermaledijde pandemie allemaal net even anders dan we gewend zijn, maar gekoerst zal er worden in Zuid-Limburg. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd, twee jaar geleden gewonnen door Katarzyna Niewiadoma!

De 16,9 kilometer lange, publieksvrije omloop voert door de gemeenten Valkenburg, Maastricht en Eijsden-Margraten. Elke ronde worden de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Cauberg bedwongen. De rensters krijgen in totaal 21 beklimmingen voorgeschoteld in een koers van nog geen 120 kilometer.

Niet lang na de finishpassage wordt er over de Vogelzangweg in moordend tempo afgedaald richting kasteel Geulzicht. De Geulhemmerberg is niet enkele honderden meters later de eerste helling op het parcours. Geen aartsmoeilijke klim, maar het loopt toch een goede kilometer vies omhoog.

Na dit eerste klimmetje rijden de rensters verder over de Rijksweg richting Maastricht. Bij de Peutgensweg wordt er linksaf geslagen, om via dit smalle weggetje naar de Bemelerberg te rijden. De snelle opeenvolging van hellingen is wat deze Amstel Gold Race zwaar maakt, en de Bemelerberg doet wat dat betreft zeker een duit in het zakje.

Eenmaal boven hoeven de rensters alleen maar de doorgaande weg te volgen om uit te komen bij de laatste en meest legendarische klim op het rondje. Na de afdaling van de Daalhemmerweg is het namelijk tijd voor de Cauberg. Gewijde wielergrond. Op de top van deze kuitenbijter gaat het via de Rijksweg naar die verlossende eindstreep.

De renners beginnen om 8.30 uur aan de Amstel Gold Race, terwijl de finish wordt verwacht rond 11.50 uur. De vrouwenkoers is zondag vanaf 08.30 uur te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app, en vanaf 11.05 uur ook op NPO 1. Dat is tevens het moment waarop EurosportGCN en Sporza op Canvas eraan beginnen.

Als trotse mediapartner van de Amstel Gold Race zit WielerFlits natuurlijk ook de hele dag bovenop de actie!

Links
Voorbeschouwing: Amstel Gold Race voor vrouwen (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Sporza)
Liveticker (UCI)
Liveticker (NOS)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.