Volg hier de derde etappe in de PostNord Danmark Rundt 2019

vrijdag 23 augustus 2019 om 12:20
Volg hier de derde etappe in de PostNord Danmark Rundt 2019

Het is razendspannend in de PostNord Danmark Rundt. Mads Würtz Schmidt wist gisteren de leiderstrui te veroveren in de individuele tijdrit, maar veel renners kunnen deze rittenkoers nog winnen. Zo staat de nummer vijftien – Asbjørn Kragh Andersen – nog altijd maar op 28 seconden. Dat belooft voor vandaag!

De verschillen zijn dus nog speelbaar. Wellicht dat de beslissing zal vallen in de derde etappe naar Velje. De rit brengt de coureurs van Holstebro – ooit een belangrijk handelscentrum – naar een van de grootste steden van Denemarken. Het peloton beklimt in de finale de heuvels rond het Veljefjord.

Dit levert schitterende plaatjes op, maar de renners zullen vooral koers willen maken. Het duurt zo’n 130 kilometer vooraleer de eerste klimmetjes opdoemen, maar dan komt er ook geen einde meer aan. Zo koersen de renners over de Blue Horse Stutteri (0,7 km aan 7,1%) en de Ravning (0,8 km aan 6%) naar de streep in Velje.

Alleen: het is dan nog achttien kilometer tot de eigenlijke finish, we haspelen eerst nog drie lokale rondes af. De renners finishen na een klimmetje van negenhonderd meter aan 6,4%. De renners starten om 12.35 uur en finishen omstreeks 17.20 uur. Eurosport 2 is er vanaf 15.20 uur live bij. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop.

Links
Voorbeschouwing: PostNord Danmark Rundt 2019

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.