Volg hier de derde etappe van de Volta ao Algarve 2020

vrijdag 21 februari 2020 om 12:35
Volg hier de derde etappe van de Volta ao Algarve 2020

Na de dubbelslag van Remco Evenepoel op de top van de Alto da Fóia, zijn de sprinters weer aan zet in deze Volta ao Algarve. De derde etappe van Faro naar Tavira is na een pittig begin redelijk vlak en speelt de rappe mannen in de kaart. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd.

Vandaag staat dus de derde rit op het programma, met 201,9 kilometer ook meteen de langste van deze wedstrijd. De start is in Faro, hoofdstad van de Algarve. Na ruim veertig kilometer passeren ze de noordwest-kant van finishplaats Tavira al eens. De karavaan trekt daarna verder het binnenland in.

Met de Portela da Corcha (na 63 kilometer) en de Cachopo (na 79 kilometer) volgen al snel twee klimmetjes van de derde categorie. Via een grote lus rijden de renners dan naar Alcoutim. Daarna rijden ze in zuidelijke richting, terug naar Tavira. De laatste haakse bocht ligt op driehonderd meter, op een licht oplopende finishstraat.

Zien we Fabio Jakobsen opnieuw naar de zege sprinten, of is Europees kampioen Elia Viviani ditmaal wel sneller dan zijn voormalige ploeggenoot? We zullen het weten rond 18.05 uur, als de finish wordt verwacht van de derde etappe. De renners vertrekken om 12.50 uur. De etappe is vanaf 16.00 uur live te volgen op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Volta ao Algarve

Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.