Volg hier de eerste dag van het BK veldrijden 2022
zaterdag 8 januari 2022 om 15:00

Volg hier de eerste dag van het BK veldrijden 2022

Op 8 en 9 januari zal het Belgisch kampioenschap veldrijden verreden worden in Middelkerke. Vandaag is het de beurt aan de junioren mannen en de nieuwelingen, junioren, beloften en elite vrouwen. Wie weet er een titel uit de brand te slepen op Middelkerkse kust? Volg het hier via WielerFlits!

Het parcours in Middelkerke wordt omschreven als een zandparcours, maar het zou ‘minder zwaar’ zijn dan typische zandcrossen. Het eerste deel van het parcours is het zwaarste met hellinkjes, een zandstrook bergop en een strandstrook. Door het weer van de laatste dagen ligt die strook er vrij hard bij, wat een voordeel is voor degenen die het zand minder graag zien. Het tweede deel van het parcours in Middelkerke is een stuk sneller en kent minder hindernissen. Dit alles geeft een omloop van maar liefst drie kilometer!

De strijd bij de junioren mannen belooft spannend te worden. Europees kampioen Aaron Dockx leek lange tijd het seizoen te gaan domineren, maar de laatste weken moet hij vaak tevreden zijn met een ereplaats. Onder meer Viktor Vandenberghe, Kenay De Moyer en Kay De Bruckere wisten hem onlangs te kloppen.

Xaydee Van Sinaey is de favoriete bij de junioren vrouwen, zij wist de beste resultaten te behalen dit seizoen. Bij de elite vrouwen is Sanne Cant natuurlijk de uitgesproken favoriete. Met zandstroken vindt ze ook nog eens een parcours op haar maat. Cant kan voor de twaalfde keer op rij Belgisch kampioene worden in het veldrijden. Of komt er een verrassende kaapster op de Middelkerkse kust?

Programma
Zaterdag 8 januari:
10u00: Vrouwen Nieuwelingen
11u00: Vrouwen Junioren
13u45: Mannen Junioren
15u15: Vrouwen beloften & Elite

Links

Wie zijn de favorieten? Lees onze voorbeschouwing!

Website organisatie

Deelnemers eerste dag

Liveticker (Twitter)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.