Volg hier de eerste Scheldeprijs voor vrouwen 2021

woensdag 7 april 2021 om 10:55
Volg hier de eerste Scheldeprijs voor vrouwen 2021

De Scheldeprijs voor mannen is vandaag toe aan zijn 109e editie, maar er staat ook voor het eerst een vrouwenversie op de agenda. Heel wat rappe vrouwen staan vandaag aan de start van de wedstrijd over net iets meer dan 136 kilometer. Bespreek hier op WielerFlits de eerste editie van de Scheldeprijs voor vrouwen!

De vrouwen vertrekken, in tegenstelling tot de mannen, niet vanuit het Zeeuwse Terneuzen. Schoten is zowel de start- als finishplaats van de eerste editie van de Scheldeprijs. De rensters krijgen vandaag heel wat lokale rondes voorgeschoteld in Schoten, met onderweg onder meer de kasseien van de Broekstraat.

De aankomstlijn ligt op de Churchilllaan in Schoten, een weg van ruim zes meter breed die de renners al op een goede 2,2 kilometer van de aankomst opdraaien. Vanaf daar gaat het in een rechte lijn richting aankomst, op een flauwe bocht op een goede driehonderd meter van de streep na.

De vraag is alleen of we aan het einde een sprint krijgen van een compact peloton. De weersvoorspellingen voor vandaag zijn allesbehalve lenteachtig. De wind waait stevig aan windkracht 5-6 uit noordwestelijke richting en mogelijk gaat dat gepaard met hagel en lichte sneeuwval.

Alle ingrediënten voor een zware koers, maar ook reden om een streep te zetten door de ploegpresentaties voor mannen én vrouwen. Dit betekent dat alle deelnemende teams vanuit de ploegbussen direct naar de start vertrekken. De start is om 11.10 uur, de finish wordt verwacht tussen 14.30 en 14.50 uur.

De Scheldeprijs voor vrouwen is live te volgen via de Eurosport Player. Let vandaag op rensters als Emma Norsgaard, Lorena Wiebes, Letizia Paternoster en Elisa Balsamo, zeker als we na 136 kilometer een sprint krijgen in Schoten.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.