Volg hier de Ethias Cross Beringen 2021

zaterdag 18 september 2021 om 16:00
Volg hier de Ethias Cross Beringen 2021

Het crosscircus is afgereisd naar het Belgisch-Limburgse Beringen, waar de veldrijders weer over de iconische mijnterril worden gestuurd die hoog boven de omgeving uittorent. Vorig jaar keerden Toon Aerts en Denise Betsema met de hoofdprijzen terug naar huis. Wie zien we deze keer met de winst aan de haal gaan? Volg hier op WielerFlits de cross!

Om 16.15 uur mogen eerst de vrouwen de mijnterril bedwingen. Denise Betsema en haar jonge ploeggenote Fem van Empel zijn de favoriet na hun 1-2’tje vorige week in Lokeren. Tegenstand moet dan komen van Yara Kastelijn – een van de betere klimmers in het vrouwenveldrijden – en Aniek van Alphen, die vorige zaterdag als enige het duo van Pauwels Sauzen-Bingoal tot diep in de finale het vuur aan de schenen kon leggen.

Om 17.30 uur zijn de mannen aan de beurt. Titelverdediger is nog niet top en is al tevreden met een podiumplaats, maar zijn ploegmaat Lars van der Haar gaf in Lokeren een bijzonder goede indruk. Een duel met Eli Iserbyt zat er toen nog niet in, maar op het klimparcours van Beringen zien we Van der Haar die kloof met de Europese kampioen dichten. Michael Vanthourenhout is eveneens een renner om rekening mee te houden.

Zowel de vrouwen- als de mannencross in Beringen wordt in België gecoverd door de VTM. In Nederland kun je terecht op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Ethias Cross Beringen 2021 (WielerFlits.be)

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.