Volg hier de MTB Shorttrack-wedstrijden in Albstadt 2021

vrijdag 7 mei 2021 om 17:15
Volg hier de MTB Shorttrack-wedstrijden in Albstadt 2021

Dit weekend staat zijn eerste grote afspraak van het jaar op de mountainbike op het programma: de Wereldbeker van Albstadt. De eerste van de twee wedstrijden van het seizoen waar Mathieu van der Poel zich kan meten met de wereldtop. Vandaag is het tijd voor de Shorttrack-wedstrijden. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Een Shorttrack-race is een korte sprintwedstrijd van ongeveer twintig minuten. Voor Van der Poel is het zijn eerste MTB-wedstrijd sinds de wereldbekermanche van Lenzerheide in augustus 2019. De Nederlander van Alpecin-Fenix is dan ook gezond gespannen voor de Wereldbeker van Albstadt, liet hij in aanloop naar de wedstrijd weten.

Voor Van der Poel staat er veel op het spel. De alleskunner wil namelijk zoveel mogelijk punten sprokkelen in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio, om zich zo te verzekeren van de eerste startrij tijdens de Olympische cross-country-wedstrijd. In de Shorttrack-race van vandaag zijn al de nodige punten te verdienen.

Bij de mannen zijn de ogen onder meer gericht op Van der Poel, Milan Vader, Tom Pidcock en mountainbikelegende Nino Schurter. Bij de vrouwen is het uitkijken naar Pauline Ferrand-Prévot, Kate Courtney, Jolanda Neff, de Nederlandse kandidates Anne Tauber en Anne Terpstra en de Belgische Githa Michiels.

De vrouwen beginnen om 17.30 uur aan hun Shottrack-wedstrijd, de mannen zijn om 18.15 uur aan de beurt. De Shorttrack-wedstrijden zijn ook dit jaar weer live te volgen via Redbull TV en Ziggo Sport Select.

Links
Website UCI
Deelnemerslijsten

Livestream (RedBull TV)
Live timing

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.