Volg hier Eschborn-Frankfurt 2021

zondag 19 september 2021 om 13:00
Volg hier Eschborn-Frankfurt 2021

Met nog een week voor het WK wielrennen voor elite mannen staat in de WorldTour de eendagsklassieker Eschborn-Frankfurt op het programma. De 58ste editie kent de nodige hoogtemeters, maar de vraag is of de sprinters gelost kunnen worden. Anders krijgen we voor het zoveelste jaar op rij een sprint. Volg hier op WielerFlits de koers.

Met meer dan drieduizend hoogtemeters over een afstand van 187,5 kilometer verdient Eschborn-Frankfurt zeker niet het predicaat sprinterskoers, maar toch werd de laatste jaren de wedstrijd beslist in een sprint. De eerste klim van de dag is de Feldberg (11 km aan 4,8%). Daarna volgen de Ruppertshain (1,3 km aan 8,6%) en de Mammolshain (2,3 km aan 8,2%). De organisatie van Eschborn-Frankfurt kiest voor een beproefd recept, want in de daaropvolgende kilometers trekken de coureurs nog drie keer over de Mammolshain, één keer over de Ruppertshain en staat er nog een bergsprint gepland op de top van de Billtalhöhe (2,6 km aan 6,2%).

Goed voor acht beklimmingen binnen een straal van ruim honderd kilometer. Dit zal hoe dan ook zorgen voor de nodige slachtoffers in het peloton. Na de laatste passage van de Mammolshain is het nog iets meer dan veertig kilometer tot de streep. In Frankfurt am Main is het nog een kwestie van rondjes draaien. De beslissing valt in de laatste plaatselijke, en vooral bochtige, ronde door het centrum van de stad. Deze omloop is 6,5 kilometer lang en zullen de renners twee en een half keer afleggen.

Gestart wordt om 13.15 uur, waarna rond 18.30 uur gefinisht zal worden. De wedstrijd is live te volgen via de Eurosport Player. De online uitzending begint om 13.15 uur.

Links
Voorbeschouwing: Eschborn-Frankfurt 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Radsport-News.com)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.