Volg hier Parijs-Chauny 2020

Volg hier Parijs-Chauny 2020
zondag 27 september 2020 om 12:15

Alle ogen zijn gericht op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola, maar vandaag staat ook Parijs-Chauny op het programma. Deze Franse 1.1-wedstrijd is toe aan zijn zeventigste editie. Vorig jaar ging de zege naar Anthony Turgis. Wie komt vandaag als eerste over de streep? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers.

De renners krijgen vandaag een wedstrijd van meer dan tweehonderd kilometer voorgeschoteld. Vanuit startplaats Margy-Lès-Compiègne gaat het naar finishstad Chauny. Onderweg krijgen de deelnemers de nodige heuveltjes (negen, om precies te zijn) voor de wielen geschoven, vooral tijdens de eerste 120 kilometer.

Na het ronden van de Côte de Guivry (1,1 km aan 7,2%) moeten de renners nog zestig relatief vlakke kilometers afleggen naar de finish in Chauny. De wedstrijd kent zijn besluit na drie lokale rondes van een tiental kilometer. Krijgen we een sprint tussen de snelle mannen? Of weet een aanvaller uit de greep te blijven van het peloton?

De organisatie kan vandaag rekenen op de Franse WorldTour-ploegen en heel wat ProTeams. Let ook op rappe mannen als Nacer Bouhanni, Arnaud Démare en Sacha Modolo. Er staan ook bijzonder veel Belgen en Nederlanders aan de start. Frederik Backaert, Stijn Vandenbergh, Timothy Dupont en Jonas Van Genechten zijn belangrijke Belgen.

Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar onder meer Jan-Willem van Schip, Wouter Wippert en de gebroeders Boy en Danny van Poppel. De wedstrijd begint om 12.30 uur, terwijl de finish wordt verwacht tussen 16.30 en 17.10 uur. De wedstrijd is niet live te volgen op televisie, maar volgens de organisatie verschijnt er wel een livestream op hun Facebook-pagina.

Links
Informatie
Deelnemers (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.