Titelverdediger Nibali hoopt opnieuw te winnen in Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 11:31

Titelverdediger Nibali hoopt opnieuw te winnen in Milaan-San Remo

Vincenzo Nibali verbaasde vorig jaar de wielerwereld door Milaan-San Remo te winnen. De Italiaan hoopt komende zaterdag opnieuw te zegevieren, al beseft Lo Squalo dat het moeilijk zal worden. Zijn ploeg Bahrain Merida rekent verder op sprinter Sonny Colbrelli en puncheur Dylan Teuns.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Nibali wist vorig jaar een solo van goed tien kilometer af te ronden, na een ultieme aanval op de Poggio. De ronderenner wist nét uit de greep te blijven van het aanstormende peloton, aangevoerd door Caleb Ewan en Arnaud Démare. “Ik kijk tevreden terug op Tirreno-Adriatico”, zo laat Nibali weten via een perscommuniqué.

De Italiaan eindigde als vijftiende in de Italiaanse rittenkoers, op ruim vier minuten van eindwinnaar Primož Roglič. “De conditie is groeiende. Milaan-San Remo is misschien wel de moeilijkste wedstrijd om te begrijpen. Het zal niet gemakkelijk worden om het kunstje te herhalen, maar ik ga mijn best doen.”

Let in de finale op Sonny Colbrelli – foto: Cor Vos

Mocht Nibali niet wegraken op de Poggio, dan kan zijn ploeg Sonny Colbrelli uitspelen in de sprint. De Italiaan eindigde vorig jaar nog als negende op de Via Roma. “Milaan-San Remo is een van de mooiste koersen op de kalender”, aldus Colbrelli. “Ik hoop er aan het einde nog bij te zitten.”

Meerdere pionnen 
Verder rekent de WorldTour-ploeg op Teuns en Matej Mohoric, die wellicht ook een aanval kunnen plaatsen op de Poggio. De selectie wordt aangevuld met Heinrich Haussler, Kristijan Koren en Marcel Sieberg. “We hebben een uitgebalanceerde selectie”, is ploegleider Alberto Volpi van mening. “Vincenzo is onze leider, maar Sonny en Matej kunnen ook hun kans grijpen.”

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-it Sonny Colbrelli
flag-au Heinrich Haussler
flag-si Kristijan Koren
flag-si Matej Mohoric
flag-it Vincenzo Nibali
flag-de Marcel Sieberg
flag-be Dylan Teuns

Overige selecties flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-fr Direct Energie
flag-nl Jumbo-Visma
flag-au Mitchelton-Scott
flag-us Trek-Segafredo
flag-de BORA-hansgrohe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.