Wielertransfers 2020: De la Cruz, Kirsch, Bardiani-CSF, Neilands
foto: Cor Vos
donderdag 29 augustus 2019 om 19:54

Wielertransfers 2020: De la Cruz, Kirsch, Bardiani-CSF, Neilands

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

David De la Cruz 
Is David De la Cruz op weg naar het Franse Cofidis? Volgens het Spaanse Esciclismo koerst de Spanjaard volgend jaar voor de formatie van teammanager Cédric Vasseur. De la Cruz – die momenteel tweede staat in de Vuelta a España – koerst al bijna twee seizoenen voor het Britse Team Ineos.

De Catalaan is door blessures bezig aan een moeizaam seizoen, maar vorig jaar won hij nog een etappe in de Ruta del Sol en Parijs-Nice. De la Cruz laat via Twitter weten dat hij nog geen beslissing heeft genomen over zijn toekomst.


Alex Kirsch
Trek-Segafredo en Alex Kirsch gaan langer met elkaar door. De 27-jarige Luxemburger heeft namelijk zijn contract verlengd met twee seizoenen. Kirsch – op dit moment actief in de Vuelta a España – is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Amerikaanse formatie. Hij liet zich al zien in onder meer de Tour of Norway en de Baloise Belgium Tour.


Bardiani-CSF 
Het ProContinentale Bardiani-CSF is druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen. Eerder wist de ploeg al renners als Matteo Pelucchi en Giovanni Lonardi aan te trekken, maar nu heeft ook de 27-jarige Iuri Filosi zijn krabbel gezet onder een eenjarig contract. De Italiaan komt nu nog uit voor het Franse Delko Marseille Provence.


Krists Neilands 
Israel Cycling Academy kan ook in de toekomst rekenen op Krists Neilands. De Let heeft voor twee seizoenen bijgetekend. De 25-jarige Neilands timmert de laatste jaren flink aan de weg. Zo won hij dit jaar met overmacht de Ronde van Hongarije. Daarnaast werd hij tweede in de Vuelta Asturias en derde in de Arctic Race of Norway.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.