Qhubeka NextHash ook in 2022 met beperkt budget in WorldTour-peloton
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 5 augustus 2021 om 19:01

Qhubeka NextHash ook in 2022 met beperkt budget in WorldTour-peloton

Mochten er nog twijfels zijn over het voortbestaan van Qhubeka NextHash (voorheen NTT Procycling), dan mogen die opgeborgen worden. WielerFlits kreeg uit goede bron bevestigd dat het Zuid-Afrikaanse ook in 2022 deel uitmaakt van de WorldTour, zij het met hetzelfde – beperkte – budget als dit jaar.

Een nieuwe grote partner heeft teammanager Douglas Ryder nog niet kunnen strikken, maar er is intussen wel zekerheid dat de ploeg met eenzelfde budget als dit jaar ook in 2022 deel zal uitmaken van het WorldTour-peloton. Met andere woorden, net als 2021 wordt ook 2022 een overgangsjaar voor het Zuid-Afrikaanse team.

En dat is op zich goed nieuws voor de renners. Niet alleen voor de vijf renners (Victor Campenaerts, Sergio Henao, Sean Bennett, Connor Brown en Mauro Schmid) die nog een doorlopend contract hadden, maar ook voor de jongens die intussen hun overeenkomst zien aflopen.

Met Henok Mulubrhan trok het overigens al een renner aan. Mulubrhan is een 21-jarige Eritreeër die doorgroeit van het continentale opleidingsteam van Qhubeka NextHash.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.