Thomas bereidt zich voor op ‘schaakspel op wielen’
vrijdag 3 april 2015 om 18:07

Thomas bereidt zich voor op ‘schaakspel op wielen’

Geraint Thomas geldt als één van de topfavorieten voor de Ronde van Vlaanderen. De renner van Team Sky verkeert in bloedvorm en heeft met Bradley Wiggins een droomknecht in de ploeg. Hij won de E3 Harelbeke en beklom het podium in de krankzinnige Gent-Wevelgem. Niemand zal hem zondag uit het oog verliezen.

“Het is goed om te horen dat je tot de favorieten wordt gerekend”, zei Thomas. “Ik behandel het een beetje zoals vroeger op de baan. Toen gingen we ook de meeste wedstrijden in als favoriet. Ik richt me nu vooral op mezelf als individu en op de manier waarop we als ploeg rijden. In een klassieker kunnen honderden dingen meer gebeuren dan in een ploegenachtervolging op de baan, maar het meeste heb ik niet in eigen hand. We moeten doen wat we kunnen.”

“Elke renner denkt dat hij kan winnen. Het wordt een hele open race, meer leunend op tactiek. Er zullen constant demarrages plaatsvinden, er zal een moment zijn waarop we elkaar aankijken om te bepalen wie er gaat achtervolgen. Het is een groot schaakspel op wielen, terwijl het vroeger een kwestie was van aansluiten bij Fabian als hij ging op de laatste keer Kwaremont.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 18:16
Sky heeft goede pionnen.
3 april 2015 18:20
Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik kan de termen 'hele open race' en 'schaakspel' nooit goed met elkaar matchen.
Ik heb mezelf voorgenomen om Gent-Wevelgem zo snel mogelijk te vergeten, anders kan het overmorgen alleen maar tegenvallen.
3 april 2015 18:40
264. Tg7#
3 april 2015 18:47
Denk dat het wel een mooie ronde wordt. Het zal niet het epische karakter hebben van vorige week, maar denk wel een open strijd zonder voorspelbaar podium.
3 april 2015 19:15
Katusha en Sky zijn de ploegen die tot initiatief zullen gedwongen worden.Maar niemand gaat met Kristoff naar de meet willen gaan. De andere ploegen hebben er dus allen belang bij er een harde koers van te maken.
3 april 2015 19:23
@Poetertjes: Thomas legt het toch zelf aardig uit, eerst was het alleen maar kijken naar Cancellara en Boonen en proberen aan te haken. Nu is het nadenken wanneer je zelf moet gaan en wanneer je een pion moet opofferen of mee moet sturen.
3 april 2015 19:23
Thomas en Wiggins, twee bijzondere stylisten. Geweldige renners om naar te kijken.
3 april 2015 20:03
Morgen zullen OPQS en LottoJ gaan controleren denk ik.
Of als LottoJ oorlog wil maken sturen ze een Wagner ofzo al mee in de vroege ontsnapping.
3 april 2015 20:15
Verwacht zondag wel een leuke wedstrijd. Kristoff en Degenkolb zullen hun karretje alleen maar aan willen haken maar voor de rest ruikt iedereen kansen om aan te vallen voor de overwinning. Volgens mij wil ook niemand de koers echt dragen en dat zorgt voor een open koers.
3 april 2015 20:36
Off:
Briljant reclame, lees dit bericht en de reclame rechtsboven in, is een schaakbord..

On:
Als Lotto-Jumbo een man naar voren sturen, zal dat eerder een Tjallingi zijn, hij kan dat goed aan. Maar dan moet het goed vallen, want de controlerende ploegen zullen Sky, Katusha en Etixx zijn.
3 april 2015 21:29
@123poetertjes
Ja, ligt denk ik aan jou. Juist als het een open race is, wordt het een tactisch schaakspel. Gezien het onvoorspelbare karakter kunnen velen op veel momenten in de koers een (beslissende) tactische move doen, en daarmee wordt het voor alle favorieten een tactisch schaakspel. Waar het voorheen simpel was: kijken of je Cancellara kunt volgen op de laatste keer Oude Kwaremont. Logisch toch?
3 april 2015 22:51
IK zie het Geraint niet doen. In slecht weer maakt hij een kans, maar dat gaat dus niet gebeuren. Hoe hij de Commonwealth Games in het regenachtige Schotland won (geloof ik) was trouwens indrukwekkend.
4 april 2015 00:32
Het is voor Sky te hopen dat Stannard weer wat verbeterd is, die zal het voor Thomas moeten doen in de finale. Want onze Sir zie ik in Vlaanderen zich niet tussen de grote jongens wringen om Thomas van voren te houden. Alle ballen op Roubaix voor hem.
4 april 2015 10:07
@albertoo....laat meezitten in de finale en werken voor Thomas nu voor Wiggo juist zn enige doelstelling voor zondag zijn....
4 april 2015 10:51
@har77
Ja maar zijn doel voor volgende week is 10x zo belangrijk. Ik denk ook dat hij niet al te veel risico gaat nemen.
4 april 2015 11:11
Zoals ik het lees met open race en schaakspel, gaat Sky pionnen mee in de vlucht sturen, en daar kunnen dan de loper en later de koning naar toe springen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.