Canyon start samenwerking met Formule 1-coureur Valtteri Bottas

vrijdag 14 oktober 2022 om 13:45
Canyon start samenwerking met Formule 1-coureur Valtteri Bottas

foto: Canyon

Valtteri Bottas wordt merkambassadeur van Canyon. De Finse Formule 1-coureur rijdt al langere tijd op fietsen van Canyon, maar gaat nu een officiële samenwerking aan met het Duitse fietsenmerk.

Bottas is al regelmatig op de tweewieler te vinden. Zo verkent hij vaak Formule 1-circuits op de racefiets en is hij frequent aanwezig bij verschillende wielerevenementen. Dit jaar nam hij deel aan Steamboat gravel. In samenwerking met diezelfde wedstrijd lanceerde hij recentelijk een eigen gravelwedstrijd: FNLD GRVL, oftewel Finland Gravel.

Bottas stond ook langs de kant tijdens de eerste Tour de France voor vrouwen, om Canyon-SRAM van bidons te voorzien. Zijn partner, Tiffany Cromwell, rijdt voor de Duitse ploeg. Zodoende was er ook al langer de link het met Canyon. “Ik rijd al enkele jaren op Canyon fietsen en raakte steeds meer onder de indruk van hun streven naar innovatie en prestaties”, zegt de Fin.

“Toen ik onlangs de kans kreeg om de mensen achter het merk te ontmoeten, heeft dit mijn passie alleen maar aangewakkerd. Nu kijk ik ernaar uit om mijn ervaringen als officiële Canyon ambassadeur te delen en te laten zien wat ik zo leuk vind aan rijden op twee wielen”, verklaart hij zijn enthousiasme voor de nieuwe samenwerking. Bottas’ eerste uiting als ambassadeur van Canyon zal komend weekend zijn, bij het gravelevenement Belgian Waffle Ride in Kansas.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.