Zo ziet de fiets van Mathieu van der Poel eruit ná Parijs-Roubaix
foto's: Joris Knapen
Ties Wijntjes
maandag 8 april 2024 om 08:35

Zo ziet de fiets van Mathieu van der Poel eruit ná Parijs-Roubaix

Materiaalzone Op heroïsche wijze soleerde Mathieu van der Poel gister naar de overwinning in Parijs-Roubaix. Bijna zestig kilometer voor de finish trok hij ten aanval om met drie minuten voorsprong over de finish te rollen. Fotograaf Joris Knapen legde de Canyon Aeroad waarop hij dat deed na de finish onder de loep.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
In tegenstelling tot zijn concurrenten kende Van der Poel niet één keer materiaalpech. Zijn Canyon Aeroad, afgemonteerd met Dura-Ace Di2 en Dura-Ace wielen weerde zich de volledige 260 kilometer van de wedstrijd kranig tegen al het kasseiengeweld.

Om de rit iets comfortabeler te maken, had MvdP eigenlijk maar twee aanpassingen gedaan aan zijn fiets. Zo koerste hij met 32 millimeter brede banden (zoals nagenoeg het hele peloton) en zat er een dubbele laag stuurlint op zijn stuur, voor net wat extra demping.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.