Castelli presenteert leiderstruien Giro d’Italia 2019

woensdag 27 maart 2019 om 15:24
Castelli presenteert leiderstruien Giro d’Italia 2019

Organisator RCS Sport heeft vandaag beelden van de leiderstruien van de komende Giro d’Italia vrijgegeven. De tricots worden dit jaar wederom geproduceerd door het Italiaanse Castelli. De kleuren en sponsoren blijven ongewijzigd.

De leider in het algemeen klassement krijgt de roze trui (maglia rosa) uitgereikt, die wordt gesponsord door energiebedrijf Enel. De leider in het puntenklassement ontvangt de paarse maglia ciclamino, mede mogelijk gemaakt door koffiebedrijf Segafredo. Het bergklassement heeft de blauwe maglia azzura met daarop de naam van de bank Mediolanum. Loterij Eurospin sponsort de witte jongerentrui, de maglia bianca.

De shirts zijn gemaakt van vier verschillende soorten STIP-stof in een poging het zo licht en aerodynamisch mogelijk te maken. De stof aan de uiteinden van de mouwen is gesneden met een lazer, om een optimale comfort en aerodynamica te realiseren. Ieder tricot heeft aan de ritssluiting een gouden lipje in de vorm van de ‘Trofeo sena fini’, de trofee voor de eindwinnaar. Een print van deze trofee staat ook op de borst.

Op de witte trui staat een handtekening van Candido Cannavò, voormalig eindredacteur van La Gazzetta dello Sport Editor. Hiermee herinnert de Giro het tienjarige jubileum van zijn sterfdag. Aan de binnenkant van de kraag staat zijn uitspraak “Il Giro è il filo rosa che unisce tutta l’Italia” (De Giro is de roze draad die heel Italië verbindt).

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.