Garmin lanceert vernieuwde Tacx Neo Bike Plus
foto's: Garmin
donderdag 17 november 2022 om 10:18

Garmin lanceert vernieuwde Tacx Neo Bike Plus

Garmin heeft de nieuwe Tacx Neo Bike Plus gepresenteerd, de opvolger van de Neo Bike Smart. De indoor fietstrainer is voorzien van ergonomische verbeteringen, een verbeterd schakelsysteem en een flinke prijsverhoging.

De nieuwe Tacx Neo Bike Plus kent een hoop gelijkenissen met zijn voorganger maar is evengoed op verschillende vlakken doorontwikkeld. Een grote verandering zit in het schakelsysteem. Deze kan nu ingesteld worden om het schakelgedrag van groepsets van Shimano, SRAM en Campagnolo precies na te bootsen. Daarnaast is er aan de schakelgrepen geschaafd, om de ergonomie ervan te verbeteren.

Een tweede stevige update is doorgevoerd in het fitting-systeem van de Tacx Neo Bike Plus. De stuur- en zadelposities zijn nog steeds compleet te verstellen, maar ten behoeve van de precisie is een millimeterschaal toegevoegd. Dat afstellen moet door nieuwe hendels op de verschillende onderdelen ook makkelijker verlopen.

Ook zijn er afstelbare cranks toegevoegd, waar de cranklengte voorheen met verschillende ringetjes af te stellen was. Hierdoor kan je kiezen voor een cranklengte van 165 tot en met 175 millimeter, in stappen van 2.5 millimeter.

Voor de nieuwe Tacx Neo Bike Plus zal je diep in de buidel moeten tasten, want de prijs is omhoog gegaan van €2.599,- naar €3.999,-

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.