Wahoo lanceert nieuwe KICKR en KICKR BIKE
woensdag 14 september 2022 om 11:19

Wahoo lanceert nieuwe KICKR en KICKR BIKE

Wahoo heeft een nieuwe versie van de KICKR indoor trainer en de KICKR BIKE gelanceerd. De nieuwe trainers zijn onder andere voorzien van de mogelijkheid om met WiFi te verbinden voor betere gegevensoverdracht en minder dropouts.

Grootse veranderingen zijn het niet, maar de KICKR en KICKR BIKE hebben een update gekregen. De grootste nieuwe functie is dat beide trainers nu kunnen verbinden met WiFi. Hierdoor zijn gebruikers niet meer afhankelijk van hardware systemen zoals ANT+ chips of Bluetooth. Dit zorgt voor een verminderde kans op drop-outs, waardoor je niet zomaar uit je workout wordt gegooid  of verbinding met je computer of tablet verliest.

Daarnaast zorgt de toevoeging van WiFi ervoor dat de snelheid van gegevensoverdracht verbeterd wordt, waardoor statistieken sneller worden weergegeven en eRacing nog nauwkeuriger voelt. Tevens kunnen firmware-updates nu automatisch doorgevoerd worden.

De wahoo KICKR BIKE

Beide trainers zijn ook voorzien van de nieuwe functie ERG Easy Ramp. Dit zorgt ervoor dat de overgang van stilstand naar intervallen op hoge vermogens soepeler verloopt, over een periode van tien seconden. Als je dus even de benen stil moet houden tijdens je training klapt het vermogen er niet gelijk weer keihard op als je de draad oppikt, maar de weerstand stijgt dan geleidelijk.

De indoor trainers hebben ook een kilometerteller gekregen, om de totale gereden afstand bij te houden. Tot slot is de KICKR BIKE nog meer bestand tegen absolute sprintkanonnen: de maximale weerstand is verhoogd van 2.200 naar 2.500 watt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.