Aangereden Lennard Kämna ligt nog op intensive care: “Maar zijn toestand is stabiel”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 4 april 2024 om 13:30

Aangereden Lennard Kämna ligt nog op intensive care: “Maar zijn toestand is stabiel”

BORA-hansgrohe heeft donderdag een officiële update gegeven over Lennard Kämna, die gisteren het slachtoffer werd van een aanrijding met een auto tijdens een trainingsrit op het Spaanse eiland Tenerife.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kämna werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. “Uit onderzoek is gebleken dat Lennard meerdere blessures heeft opgelopen. Hij verkeert in een stabiele toestand, is wakker, reageert en in staat om te communiceren”, meldt het team in een persbericht. “Hij wordt op dit moment zeer goed verzocht in het ziekenhuis op Tenerife en zal de komende dagen nog op de IC verblijven. Familieleden en mensen van de ploeg zijn bij hem.”

De ploeg gaat ook in op het ongeluk. “De eerste bevindingen wijzen erop dat de bestuurder van het voertuig linksaf draaide en zo in botsing kwam met Lennard. Hij reed op dat moment met de andere renners van onze trainingsgroep, bijgestaan door twee coaches. Er waren geen andere mensen betrokken bij het incident.”

“Blij dat het naar omstandigheden goed met hem gaat”
“We zijn opgelucht dat de toestand van Lennard gestabiliseerd is na dit ernstige ongeval en dat het naar omstandigheden goed met hem gaat”, voegt teambaas Ralph Denk er aan toe. “De hele ploeg leeft met hem mee en we wensen hem allemaal een spoedig herstel. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij volledig herstelt van dit ongeval. Dat is nu het enige dat telt – al het andere kan wachten.”

Kämna was op Tenerife om zich voor te bereiden op de Giro d’Italia (4-26 mei). In aanloop naar die ronde zou hij ook nog de Tour of the Alps (15-19 april) rijden, maar Kämna wacht nu waarschijnlijk een lange revalidatieperiode.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.