Aberasturi wint openingsrit Tour of Qinghai Lake
zondag 16 juli 2017 om 08:58

Aberasturi wint openingsrit Tour of Qinghai Lake

De eerste etappe in de Tour of Qinghai Lake (2.HC) is gewonnen door Jon Aberasturi (Ukyo). De 28-jarige Spanjaard, die in het verleden voor Euskaltel-Euskadi reed, bleek over de snelste benen te beschikken in de straten van Xining. Dusan Rajovic (Adria Mobil) eindigde als tweede, voor Georgios Bouglas (Gansu Bank).

De Tour of Qinghai Lake kent in totaal dertien etappes en duurt tot en met zaterdag 29 juli. Op de startlijst staan twee ProContinentale ploegen: Nippo-Vini Fantini en Wilier Triestina-Selle Italia. De overige formaties hebben een continentale status, waaronder het Nederlandse Monkey Town.

De grootste namen binnen het peloton zijn die van Damiano Cunego en Davide Rebellin. Vorig jaar werd de koers gewonnen door de Oekraïner Sergiy Lagkuti.


RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2017 11:03
Zeer tevreden met de top 10 plek van Batmunkh. Wie had dat verwacht?
16 juli 2017 11:07
Aberasturi is goed bezig in Azie. Ben wel benieuwd wat hij in Europa zou kunnen, hopelijk vist Caja Rural hem volgend jaar op. Hoewel hij nu wellicht meer verdient met deze zeges dan dat hij in Europa zou doen.
Ook dit jaar mijn kritiek op deze koers:
Er starten maar 6(!) Chinese coureurs. Van de 10 Chinese CT ploegen zijn er drie uitgenodigd, waarvan er eentje zelfs alleen buitenlandse coureurs start. De meeste van die buitenlandse coureurs worden enkel ingehuurd om deze koers te rijden.
En het team met de beste Chinese coureurs, Hengxiang, is wederom niet uitgenodigd, in dat team onder meer Chinees kampioen Zhao. Ook Team Keyi heeft een paar goede Chinese coureurs.
16 juli 2017 12:17
Aberasturi zal wel hetzelfde bereiken in Europa als wat Marco Kump nu doet.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.