Ackermann: “Ruimte voor meerdere sprinters? We werken goed samen”
foto: Sirotti
donderdag 18 oktober 2018 om 19:18

Ackermann: “Ruimte voor meerdere sprinters? We werken goed samen”

Pascal Ackermann is dit seizoen definitief doorgebroken als spurter. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe won dit jaar al negen wedstrijden. De vraag is echter of hij zijn ontwikkeling kan doorzetten, in een ploeg waar ook Peter Sagan en Sam Bennett de sprintscepter zwaaien. “We werken altijd goed samen, en rijden bovendien een verschillend programma”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

De 24-jarige Duitser doet zijn uitspraak na afloop van de tweede etappe van de Gree-Tour of Guangxi, die hij winnend wist af te sluiten. “We hebben erg veel sterke sprinters in de ploeg. We werken echter altijd goed samen. Daarnaast rijden we ook verschillende programma’s.”

Ackermann boekte zijn eerste seizoenszege in de Ronde van Romandië, waar hij de slotetappe wist te winnen. Ook in het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Polen wist hij ritten te winnen. Daarnaast was hij de beste in Prudential RideLondon-Surrey Classic, de Brussels Cycling Classic, de GP de Fourmies en op het Duits kampioenschap.

“Die laatste overwinning is een keerpunt geweest”, zo kijkt hij terug op een succesvol seizoen. “Ik ben hierdoor mentaal een stuk sterker geworden. Ik denk niet dat er verder veel is veranderd. Ik kreeg dit jaar gewoon veel meer kansen.”

“Zal volgend jaar een grote ronde rijden”
BORA-hansgrohe liet Ackermann dit seizoen starten in kortere rittenkoersen en eendagswedstrijden. De Duitser moet echter nog altijd zijn debuut maken in een grote ronde. “Volgend jaar zal ik 100% aan de start staan van een grote ronde”, zo laat Ackermann weten. “Ik weet echter nog niet welke ronde het zal zijn.”

Dit jaar nam Bennett deel aan de Giro d’Italia. De Ier was bijzonder succesvol met liefst drie sprintzeges. In de Tour de France rekende de WorldTour-ploeg (uiteraard) op Sagan. In de laatste grote ronde van het jaar – de Vuelta a España – was Sagan eveneens de sprinter met dienst.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2018 19:31
Volgend jaar dan de Vuelta denk ik.
Bora heeft wel prachtige ontwikkeling van renners. Die jonge duitse en oostenrijkse klassementsjongens maken ook allemaal goede stappen. En zelfs kennaugh lijkt langzaam weer in vorm te komen. Enkel Majka lijkt zich achteruit te ontwikkelen (en Konig is stabiel uitgeschakeld).
Leuke ploeg, ik ben fan.
    18 oktober 2018 19:42
    Derderangs fan hier. Als Jumbo of Sunweb niet wint dan hoop ik op Bora. (Als Roompot niet meedoet, anders ben ik vierderangs fan)
18 oktober 2018 19:44
Ik ben ook absoluut fan van deze ploeg die buiten Sagan en Majka toch vooral met zelf opgeleide kopmannen werkt. Voor volgend jaar hebben ze wel echt een bizar goed team staan, daar gaan we denk ik echt heel veel mooie dingen van zien.

Het zou me overigens wel verbazen als ze het voor elkaar krijgen om Sagan, Ackermann en Bennett alle drie tevreden te houden volgend jaar. Sagan is een veelvraat en Ackermann en Bennett beide te goed om de kansen die hij over laat nog eens te moeten verdelen.
    19 oktober 2018 10:09
    Denk dat dit wel meevalt. De enige koers die Sagen wil die voor de andere ook interessant is, is de Tour.
    Topkoersen in het voorjaar is teveel voor Bennett en Ackermann en races als de Scheldeprijs zijn juist weer te min voor Peter de Grote.
18 oktober 2018 22:39
"In de laatste grote ronde van het jaar – de Vuelta a España – ging de ploeg niet met een sprinter van start."

Welke "factchecker" heeft hier zijn/haar werk niet gedaan? Peter de Grote eindigde zelfs 6 maal op het podium deze Vuelta!
    18 oktober 2018 23:00
    "geen ritzege, geen sprinter" misschien als gedachte?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.