Adrie van der Poel: “Denk niet dat Mathieu klaar is om te strijden met de besten op WK”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 september 2022 om 12:42

Adrie van der Poel: “Denk niet dat Mathieu klaar is om te strijden met de besten op WK”

Adrie van der Poel ziet zijn zoon Mathieu van der Poel niet als een van dé favorieten voor het WK wielrennen in Australië. In Extra Time Koers sprak Van der Poel senior zijn twijfel uit. “Veel zal ook afhangen van het koersverloop op het WK.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Als Mathieu in orde is, maakt hij wel kans. Het verschil met zijn vorm in de Tour was al gigantisch groot. Maar of hij klaar is om de strijden tegen de renners die al een heel jaar goed zijn geweest, dan zeg ik nee”, vertelde Van der Poel senior in de Belgische talkshow. “Zijn voorbereiding is wel beter dan vorig jaar, toen hij achtste werd op het WK in Leuven. Dat heeft hij zelf ook gezegd. Mathieu kennende, hij zou nooit naar Australië gegaan zijn, mocht hij geen kansen zien.”

Van der Poel gaf zijn zoon ook raad, mocht Remco Evenepoel voor een vroege aanval kiezen. “Ik zou hem laten rijden, je moet durven gokken. Er zijn ook nog andere landen. Je gaat niet voor een ander land de kastanjes uit het vuur halen, tenzij je 100% zeker bent dat je de anderen kan kloppen.”

Bakelants: “Wel kansen in een sprint”
Jan Bakelants, een andere gast aan de tafel, gaf ook zijn mening over de kansen van Van der Poel. “Ik denk dat als we een harde koers gaan krijgen, hij tekort zal schieten. Aan de andere kant, als er minder hard wordt gekoerst, heeft hij wel een kans in een sprint van een man of dertig. Denk maar aan het WK in Geelong in 2010 (het vorige WK in Australië, red.).”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.