Adrie van der Poel: “Mathieu moet de kampioenschappen uit het hoofd zetten”
foto: Marcel Koch
zondag 4 oktober 2015 om 14:23

Adrie van der Poel: “Mathieu moet de kampioenschappen uit het hoofd zetten”

Mathieu van der Poel komt voorlopig even niet in actie in het veld. De wereldkampioen heeft onlangs weer een operatie ondergaan aan zijn knie. Vader Adrie denkt dat zijn jongste zoon dit seizoen nog wel leuke dingen gaat laten zien, maar zegt dat het herstel voorgaat. “Als hij geen last meer heeft van de knie, is dat zijn grootste overwinning van de winter”, zegt Adrie tegen Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na zijn val in de Ronde van de Toekomst had Mathieu een wond aan zijn rechterknie, maar toch was het de linkerknie die onder het mes moest. “Van overbelasting is absoluut geen sprake. De laatste 8 weken heeft hij misschien 200 kilometer gefietst. Het probleem aan de linkerknie was niet zichtbaar na zijn val en dus hadden we er minder aandacht aan besteed dan aan zijn rechterknie”, legt Adrie uit.

“Mathieu kon deze week anderhalve dag pijnvrij fietsen, maar daarna ging het niet meer”, vervolgt de ex-prof. “Een operatie was nodig want blijkbaar was een vliesje gescheurd waardoor hij niet kon fietsen. Stappen gaat wel, maar de irritatie stak vooral de kop op bij het fietsen.”

De wereldkampioen van BKCP-Powerplus staat nog wel een tijdje langs de kant. Minstens drie weken, “maar reken vijf weken extra voor hij weer in competitie kan komen. Hij moet die basisconditie weer opbouwen en mag zichzelf geen extra druk opleggen. Mathieu moet de kampioenschappen uit het hoofd zetten. Als hij geen last meer heeft van de knie, is dat zijn grootste overwinning van de winter. Ik denk dat hij nog wel leuke dingen kan laten zien dit seizoen, maar het zal met ups en downs zijn”, verwacht vader Adrie.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2015 14:26
Heel jammer voor de koers dit. Al zullen de Vlamingen wel smullen.
4 oktober 2015 14:36
Hij moet dan maar gewoon voor de weg kiezen; dan kan het veldrijden mooi een Belgische sport blijven...
4 oktober 2015 14:43
Toch mooi dat ie nog wel lekker kan gaan stappen
4 oktober 2015 16:10
Het bericht die je wist dat zou komen.

Blijft spijtig dit.

Hoeveel verschillende MvP-foto's in die setting hebben jullie trouwens? :)
4 oktober 2015 17:13
In ander/vorig topic over MvdP riep iemand al: is er een dokter in de zaal? Wie kan toelichten wat de chirurgen precies gedaan hebben?.....oh ja, prima foto..
4 oktober 2015 17:18
Haha dat 'stappen', maar dat is Vlaams voor 'lopen'.
4 oktober 2015 19:52
Nu maar hopen dat Sven Nijs nog sterk verbetert;-)
5 oktober 2015 10:30
@dumoman....
Helemaal mee eens. Die vdPoel heeft veel meer in zijn mars dan dat uurtje door het zand en blubber rijden.
Volgens mij past zijn inhoud met capaciteiten veel beter bij een duursport. Ik begrijp wel dat zijn vader de mening is toegedaan in het veld te genieten van de sport op een rijwiel, maar op de weg zijn het meer serieuze zaken.
5 oktober 2015 10:30
Ik denk dat vader Adrie bewust über pessimistisch is om zo de druk volledig weg te nemen. Maar Matthieu staat er echt wel bij de kampioenschappen. 3 + 5 = 8 weken uit competitie. Dan is het nog geeneens december. Dus in december langzaam aan met wedstrijden beginnen en dan ben je top op 30 januari 2016 wanneer bij de rest het licht zowat aan het uitgaan is, en er eentje al lang en breed z'n startgeld centjes zit te tellen. Ik zie het niet zo somber in, zolang iedereen een verstandig wordt en Wout van Aert al het werk op laat knappen, niet overnemen en gewoon in z'n wiel rijden. Kijken hoelang die dat volhoudt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.