Aerts is Van der Poel de baas: “Dit had ik niet verwacht”
foto: Cor Vos
zaterdag 14 december 2019 om 17:07

Aerts is Van der Poel de baas: “Dit had ik niet verwacht”

Toon Aerts heeft tot zijn eigen verbazing zaterdag de Hotondcross gedomineerd. De Belgisch kampioen in het veld bleef Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel met meer dan een minuut voor in Ronse. “Het is toch een grote voorsprong. Dit had ik niet verwacht.”

“Ik kon de voorsprong heel goed uitbouwen, maar uiteindelijk stagneerde hij”, gaat Aerts verder. “Als je de goede techniek hebt, dan is het parcours minder zwaar als je de juiste sporen pakt. Dat is goed gelukt. Een parcours als deze doe ik graag.”

Stijging in de klassementen
Na een mindere periode aan het begin van het jaar heeft Aerts nu eindelijk de goede smaak te pakken met zeges in Zonhoven en Ronse. “De Koppenbergcross was voor mij het dieptepunt van het eerste deel van het seizoen. Na Zonhoven ben ik het vandaag opnieuw aan het rechtzetten. Ik sta in elk klassement nu op een of twee, dus zo slecht is het allemaal niet.”

Het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee zat in het laatste deel van de Hotondcross nog in het hoofd van de Belgisch kampioen. “Ik ben in de laatste ronde nog door de materiaalpost geweest. Ik heb gevraagd om de banden wat harder te zetten, zodat ik op het einde nog kon sprinten voor de seconden”, aldus Aerts, die nu tweede in het klassement staat.

“Deze wedstrijd behoort tot de klassiekers, ondanks dat hij misschien minder oud is. Deze wedstrijd spreekt tot de verbeelding”, sluit hij euforisch af. “Ik voeg hem daarom graag toe aan mijn palmares.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.