AG2R La Mondiale verlengt met drie ploeggenoten van Oliver Naesen
Geoffrey Bouchard als bergkoning in de Vuelta 2019 - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 5 juni 2020 om 16:34

AG2R La Mondiale verlengt met drie ploeggenoten van Oliver Naesen

AG2R La Mondiale heeft de contracten van Geoffrey Bouchard (28), Dorian Godon (24) en Aurélien Paret-Peintre (24) verlengd. Het drietal blijft tot en met 2022 in dienst van de Franse formatie.

Bouchard bezorgde AG2R La Mondiale vorig seizoen een belangrijke zege door de winst in het bergklassement van de Vuelta a España te winnen. “Ik ben laat prof geworden en heb een atypisch verloop van mijn carrière. Deze verlenging geeft mij de bevestiging dat ik mijn plek heb verdiend in het peloton.”

Paret-Peintre rijdt al twee en een half jaar voor AG2R, nadat hij overkwam uit de eigen opleidingsploeg. “Ik heb grote stappen gemaakt en hoop dat ik steeds meer verantwoordelijkheid kan krijgen, zoals aan het begin van dit seizoen”, zegt de 24-jarige coureur. Dorian Godon mikt op een ritzege in een grote ronde en een belangrijke rol in de klassiekerploeg rondom Oliver Naesen.

Eerder al verlengden Oliver Naesen (tot eind 2023) en Alexis Vuillermoz (tot eind 2021) hun contract. Klassementskopman Romain Bardet lijkt op weg naar de uitgang; Team Sunweb schijnt vergaande interesse te hebben in de klimmer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.