Aimé De Gendt pakt prijs voor de strijdlust: “Mooi om hier te laten zien wat ik in mijn mars heb”
foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 20:17

Aimé De Gendt pakt prijs voor de strijdlust: “Mooi om hier te laten zien wat ik in mijn mars heb”

Aimé De Gendt was vandaag een van de smaakmakers in de etappe naar Toulouse. De renner van Wanty-Gobert trok samen met drie Fransen collega’s heel de dag ten aanval. In de finale van de rit wist hij het langst uit de greep van een jagend peloton te blijven, wat hem de prijs voor de strijdlust opleverde.”Mooi om hier te laten zien wat ik in mijn mars heb.”

“Het is leuk om mijn eerste ontsnapping in mijn eerste Ronde van Frankrijk met een passage op het podium voor de prijs van de strijdlust af te ronden. De eerste 120-130 kilometer kon ik van de sfeer en de aanmoedigingen van de vele Belgen langs het parcours genieten, daarna was het gas geven om zo lang mogelijk voorop te blijven.”

“Ik voelde me de sterkste in de kopgroep en liet in de finale mijn drie Franse kompanen achter om een gooi te doen naar de strijdlust. Mijn voorsprong van 30 seconden op het peloton gaf me hoop op de ritoverwinning, tot ik op de hellende strook aankwam. Ik zag het einde niet, de benen waren op en ik besefte dat ik achter het peloton in plaats van voor het peloton zou eindigen. Het was mooi om in de Tour de France te laten zien wat ik in mijn mars heb!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.