Alaphilippe als titelverdediger naar Clásica San Sebastián
Julian Alaphilippe - foto: Cor Vos
woensdag 31 juli 2019 om 12:14

Alaphilippe als titelverdediger naar Clásica San Sebastián

Vorig jaar won Julian Alaphilippe de Clásica San Sebastián en komende zaterdag wil de Fransman een nieuwe poging wagen om de Spaanse eendagsklassieker te winnen. LouLou wordt onder meer vergezeld door Remco Evenepoel, die zijn debuut maakt in een eendaagse WorldTour-wedstrijd.

Vorig jaar reed Alaphilippe naar de zege door op de Morgil Tontorra naar de ontsnapte Bauke Mollema te springen en vervolgens in de sprint vakkundig af te rekenen met de Nederlander. Na een successvolle Tour de France, waarin de Fransman twee etappes won en veertien dagen het geel droeg, geldt hij als de te kloppen man in de Spaanse WorldTour-koers.

In het persbericht van het team wil ploegleider Wilfried Peeters nog niet al te hard van stapel lopen: “Zo net na de Tour de France zijn veel renners nog in vorm en in staat om voor de overwinning te rijden. We hebben een sterk en gemotiveerd team en we hebben meerdere troeven in handen. Het plan is om het stap per stap te bekijken, we gaan zien hoe de koers loopt en hopelijk levert dat aan het einde van de dag een mooi resultaat op.”

Een andere in het oog springende naam in de ploeg is die van Remco Evenepoel. Het Belgische toptalent, onlangs nog winnaar van de derde etappe van de Adriatica Ionica Race, debuteert in een eendaagse WorldTour-wedstrijd.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor Clásica San Sebastián
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-it Eros Capecchi
flag-be Tim Declercq
flag-be Dries Devenyns
flag-be Remco Evenepoel
flag-dk Mikkel Honoré
flag-es Enric Mas

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.