Alberto Bettiol slaat dubbelslag in tweede etappe Boucles de la Mayenne
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 25 mei 2024 om 16:50

Alberto Bettiol slaat dubbelslag in tweede etappe Boucles de la Mayenne

Alberto Bettiol van EF Education-EasyPost heeft de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne op zijn naam geschreven. De Italiaan kwam alleen over de streep na een aanval op de laatste klim. Marc Hirschi (UAE Emirates) sprintte daarachter naar een tweede plaats. Alexandre Delettre (St Michel-Mavic-Auber93 werd derde. Bettiol neemt ook de leiderstrui over van Benoît Cosnefroy van Decathlon-Ag2r.

De tweede etappe kon gerust als koninginnenrit worden bestempeld, want het peloton kreeg de nodige hoogtemeters voor de kiezen in de 208 kilometer lange rit. Als scherprechter kan de Côte des Égoutelles (2,3 kilometer aan 5,8%) worden aangeduid, die in de laatste 100 kilometer vijf keer moeten worden bedwongen.

Als vroeg in de etappe vormde zich een vroege vlucht met Lukasz Owsian (Arkéa-B&B Hotels),  Jan Maas (Jayco AlUla), Jonathan Couanon (Nice Métropole Côte d’Azur) en Artus Jaladeau (CIC U Nantes Atlantique). Op zo’n 50 kilometer van de streep voegden zich daar Iván Romeo (Movistar), Ander Foldager (Jayco AlUla), Valentin Ferron (Team TotalEnergies) en Alex Martín (Polti Kometa) bij.

Demarrage Bettiol
De kopgroep hield lang stand ondanks de inspanningen van EF Education-EasyPost in het inmiddels flink uitgedunde peloton. Op de laatste beklimming van de Côte des Étouelles plaatste Bettiol een splijtende demarrage en rekende daarmee de laatste vluchter Romeo in. Achter de Italiaan ontstond een achtervolgende groep met Cosnefroy, Hirschi en Delettre.

Het drietal leek echter genoegen te moeten nemen met een tweede plek, want Bettiol breidde zijn voorsprong al snel uit naar ruim twintig seconden. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen, waarmee Bettiol een dubbelslag sloeg. Daarachter sprintte Hirschi naar de tweede plek, voor Delettre en Cosnefroy, die zijn leiderstrui kwijtraakte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.