Alberto Dainese toont snelle benen in Czech Cycling Tour

zaterdag 17 augustus 2019 om 15:22
Alberto Dainese toont snelle benen in Czech Cycling Tour

In de Czech Cycling Tour heeft Alberto Dainese de voorlaatste etappe gewonnen. Na een koers van 175,3 kilometer tussen Olomouc en Uničov nam de Europese beloftenkampioen van SEG Racing Academy de maat van Dusan Rajov (Adria Mobil) en Stanislaw Aniolkowski in de massasprint. Jason van Dalen reed naar een vijfde plaats, Daryl Impey verdedigde zijn leiderstrui.

Danny van der Tuuk (Metec-TKH), maakte samen met Anatoliy Budyak (Wibatech Merx 7R), Patrick Schelling (Vorarlberg), Piotr Konwa (Wibatech) and Patryk Stosz (CCC Development) het mooie weer op weg naar Uničov. De vijf kregen slechts tweeënhalve minuut van het peloton, waar BORA-hansgrohe en voornamelijk Mitchelton-Scott de wedstrijd controleerden. De twee WorldTour-ploegen zorgden ervoor dat de voortvluchtigen keurig op tijd werden ingerekend.

Ondanks dat het gedurende de etappe verre van biljartvlak was mondde de etappe uit in een sprint. En daarin haalden de beide WorldTour-teams het podium niet. De winst ging naar Alberto Dainese, volgend seizoen actief voor Team Sunweb, en ook de overige podiumplaatsen waren niet weggelegd voor WorldTour-coureurs.

Voor Dainese is het zijn zevende overwinning van het seizoen. Het is zijn eerste zege in een .1-koers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair