Alejandro Valverde zet zinnen op Amstel, Lombardije en WK
Foto: Sirotti
zondag 30 oktober 2016 om 10:28

Alejandro Valverde zet zinnen op Amstel, Lombardije en WK

Alejandro Valverde richt zich in 2017 weer op de klassiekers. De 36-jarige Spanjaard (die recent zijn contract tot eind 2019 verlengde) heeft onder meer zijn zinnen gezet op wedstrijden die nog op zijn palmares ontbreken, zoals de Amstel Gold Race en de Ronde van Lombardije. Valverde reed in 2016 drie grote rondes, maar liet tijdens een persconferentie van zijn ploeg weten dat hij dit in 2017 niet zal herhalen.

“Het idee is om terug te keren naar wat ik voorheen heb gedaan, de klassiekers en daarna de Tour en de Vuelta”, citeert Cyclingnews de Spanjaard. “In mijn geval wil ik de belangrijkste klassiekers winnen en zegevieren waar ik dat nog nooit gedaan heb, zoals Amstel of Lombardije”, geeft hij aan. “Daarnaast is er het WK. Het ziet ernaar uit dat er volgend jaar een lastiger parcours is. Ik wil kijken of ik daar mee kan doen om de overwinning te pakken.”

Of hij ook zijn debuut zal maken in de Ronde van Vlaanderen, is tot op heden nog niet bekend. “We zijn er in verschillende jaren bijna naartoe gegaan, maar om een of andere reden heb ik daar nog nooit gereden. We zullen het dit jaar zien. Op dit moment is het doel om te focussen wat bij mij past. Vlaanderen is een prachtige wedstrijd, die ik nog een keer wil rijden voordat ik met pensioen ga. Misschien volgend seizoen, of het jaar erna, of het jaar daarna.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2016 22:18
Ga maar weer bonnen uitschrijven ofzo.

Wat ik vooral knap vind van Valverde is dat hij gewoon een heel seizoen goed is. Hij blijft altijd en overal winnen.
30 oktober 2016 22:29
Overal inderdaad ja.
30 oktober 2016 23:00
Matige troll.
31 oktober 2016 00:41
Valverde is een topcoureur die de laatste 10 jaar heeft gedomineerd in zijn specialiteitsgebied. Qua grote ronde overwinningen heeft hij in het begin van zijn carriere het moeten opnemen tegen mannen als armstrong, vinokourov, heras erna kwam de tijdperk contador en nu is er ene meneer froome en quintana die op dat gebied net iets beter waren. De enige grote ronde die hij heeft gewonnen is er eentje zonder etappewinst geweest dus op ECONOMY. Hij heeft een dopingschorsing van 2 jaar moeten uitzitten waarna hij ijzersterk is teruggekomen. De enigste koers die hij moest winnen was de wk in firenze maar daar was purito gewoon sterker dan hem. Volgens mij heeft hij het uiterste al uit zijn carriere gehaald met zijn fysieke capaciteiten.
31 oktober 2016 10:35
@Panter hij heeft zeker het uiterste uit zichzelf gehaald, maar dan kan je alsnog je piek anders leggen om dé wedstrijden nog te winnen die je nog wil. En daarmee bedoel ik de drie wedstrijden in de titel en daarvoor kan hij misschien beter de tour niet rijden. Overigens vind ik het vreemd hoe mensen over de kwaliteiten van Valverde twijfelen.
31 oktober 2016 10:45
De man heeft natuurlijk geweldige uitslagen gereden en ook behoorlijk wat gewonnen. Enige smet is die dopingschorsing -na alles wat er al gebeurd was liep Valverde de boel nog vrolijk te flessen. Die heldenverering hoeft van mij dan ook niet, maar ieder heeft recht op zijn of haar eigen mening.
31 oktober 2016 12:13
Als Valverde niet voor het klassement gaat in de Tour, dan is hij wel fris genoeg om een geweldig najaar te rijden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.