Almeida tevreden over tijdrit en Giro: “Hopelijk is dit alleen nog maar het begin”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 mei 2023 om 18:59

Almeida tevreden over tijdrit en Giro: “Hopelijk is dit alleen nog maar het begin”

João Almeida eindigde in de klimtijdrit naar Monte Lussari als derde. Op die plaats zal hij de Giro d’Italia – als er niets geks meer gebeurt – ook afsluiten. “Ik denk dat dit heel goed is, ik heb mijn doel bereikt”, zei de Portugees tegen Eurosport.

“Ik heb ook nog een rit gewonnen”, memoreerde Almeida aan rit zestien naar de Monte Bondone. “Ik ben heel tevreden en kijk vooruit naar de toekomst. Hopelijk is dit alleen nog maar het begin.”

Hoe heeft Almeida de tijdrit aangepakt? “Ik probeerde een goede inspanning te doen en mezelf niet op te blazen. Ik denk dat ik een goede klim heb gedaan, waarbij ik elke kilometer beter werd. Ik ben heel tevreden. Primoz was gewoon ongelofelijk.”

Hoe heeft Almeida de strijd tussen Thomas en Roglic om het roze ervaren? “Ik had wel verwacht dat ze sneller zouden zijn dan mij. Ik heb denk ik twintig seconden in de hot seat gezeten, dus ik kon er niet echt van genieten”, lachte de kopman van UAE Emirates. “Maar ik ben blij met het resultaat. Ik kijk nu uit naar morgen en een goede rustperiode daarna.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.