Alpecin-Deceuninck reageert op hotelincident: “Willen dit op gepaste manier opvolgen”
foto: Cor Vos
maandag 26 september 2022 om 19:27

Alpecin-Deceuninck reageert op hotelincident: “Willen dit op gepaste manier opvolgen”

Alpecin-Deceuninck heeft maandagavond in een persbericht gereageerd op de veroordeling van zijn renner Mathieu van der Poel na het inmiddels veelbesproken hotelincident in Australië. De Belgische wielerploeg wil eerst “een zo volledig mogelijk beeld van het verloop van het incident krijgen” vooraleer er eventuele vervolgstappen worden ondernomen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mathieu van der Poel kende een desastreus WK in Australië, waar hij in de nacht voorafgaand aan de wegwedstrijd in de cel was beland. Hij werd gearresteerd na een incident waarbij hij twee pubermeisjes geduwd zou hebben. De rechter in Sutherland Local Court achtte ‘common assault’ bewezen en legde Van der Poel een boete op van 1500 dollar. Wel goed nieuws: Van der Poel kreeg zijn paspoort terug en zit inmiddels in het vliegtuig naar huis.

Christoph Roodhooft, de sportief manager van Alpecin-Deceuninck en vertrouwenspersoon van Van der Poel, reageerde al op het incident. Nu heeft de Belgische formatie via een officiële verklaring meer tekst en uitleg gegeven. “We hebben akte genomen van de gebeurtenissen van de afgelopen 48 uur in Wollongong. Het is duidelijk dat dit een verhaal is met enkel verliezers, en dat kunnen wij alleen maar betreuren.”

“We willen een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het verloop van het incident”
“In eerste instantie lag onze focus op het voorzien van juridische bijstand ter plaatse en het mogelijk maken van een snelle terugkeer van Mathieu van der Poel. Nu dat is gebeurd, willen wij een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het verloop van het incident. Onder meer door inzage van het complete dossier (de documenten van de rechtbank ontbreken nog) en een gesprek met Mathieu van der Poel en betrokkenen bij Team NL. Op basis daarvan zullen wij bepalen welke stappen er genomen worden.”

“Wij willen stellig benadrukken dat respect voor anderen binnen en buiten het peloton te allen tijde een basiswaarde is van Alpecin-Deceuninck. Daarom ook dat wij dit op een gepaste manier willen opvolgen. Pas daarna zullen renner en team verder communiceren en desgevallend vragen van de media hierover beantwoorden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.