Alpecin-Fenix met Mathieu van der Poel naar Ronde van Catalonië
foto: Cor Vos
vrijdag 3 januari 2020 om 16:00

Alpecin-Fenix met Mathieu van der Poel naar Ronde van Catalonië

Update Alpecin-Fenix – de ploeg van Mathieu van der Poel – zal dit jaar deelnemen aan de Ronde van Catalonië. De Belgische formatie heeft namelijk een wildcard ontvangen van de organisatie. De overige tickets gaan naar Arkéa-Samsic, Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Circus-Wanty Gobert en Fundación Euskadi.

Gisteren ontvingen de gebroeders Christoph en Philip Roodhooft ook al een uitnodiging voor Kuurne-Brussel-Kuurne. De Belgische ploeg – rijdend op een ProTeam-licentie – mag zich dit seizoen dus ook bewijzen in een WorldTour-koers als de Volta Ciclista a Catalunya, zoals de wedstrijd voluit heet.

Verder heeft de organisatie een uitnodiging gestuurd naar Arkéa-Samsic, de ploeg van oud-winnaar Nairo Quintana, Nacer Bouhanni en Warren Barguil. De Ronde van Catalonië denkt verder aan de Spaanse ploegen Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA en Fundación Euskadi, terwijl met Circus Wanty Gobert ook een Belgische ploeg is geselecteerd.

De Ronde van Catalonië wordt verreden van 23 tot en met 29 maart. De organisatie zoekt naar een opvolger van Miguel Ángel López, die vorig jaar het eindklassement wist te winnen.

Update – 16.30

Mathieu van der Poel zal van start gaan in de Ronde van Catalonië. Dat heeft hij laten weten op de presentatie van zijn ploeg Alpecin-Fenix. Deelname aan de Spaanse WorldTour-ronde betekent dat MvdP niet zal deelnemen aan de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem. Deze Belgische eendagskoersen vallen tegelijkertijd met de etappekoers.

Voor Mathieu van der Poel zou deelname aan de Catalaanse rittenkoers zijn eerste optreden in een WorldTour-meerdaagse kunnen betekenen, maar dit zou ook al in Tirreno-Adriatico kunnen gebeuren.

https://www.youtube.com/watch?v=gITlKHofOBU

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.