Laatste wildcard Kuurne-Brussel-Kuurne is voor Alpecin-Fenix
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 januari 2020 om 17:34

Laatste wildcard Kuurne-Brussel-Kuurne is voor Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix zal dit jaar deelnemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne, aangezien de ploeg van Mathieu van der Poel de laatste wildcard heeft ontvangen van de organisatie. De Belgische ploeg stond nog niet eerder aan de start van de voorjaarsklassieker.

Koersdirecteur Peter Debaveye stuurde eerder al een uitnodiging naar zes teams met een ProTeam-licentie: Uno-X, B&B Hotels-Vital Concept, Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen-Baloise, Circus-Wanty Gobert en Total Direct Energie. De zevende en laatste wildcard gaat dus naar Alpecin-Fenix.

“Aangezien wij voorrang geven aan Belgische teams, is het logisch dat we Alpecin-Fenix hebben uitgenodigd”, aldus Debaveye. Het deelnemersveld zal verder worden aangevuld met achttien WorldTour-teams. Jumbo-Visma en Dylan Groenewegen, de winnaar van 2018, zijn er dit jaar niet bij.

Het belooft een interessante editie van Kuurne-Brussel-Kuurne te worden, aangezien de organisatie het parcours heeft aangepast. De 72e uitgave van KBK zal een stuk zwaarder worden voor de rasspurters, met een passage door de Zwalmstreek – waar de wind vrij spel heeft – en slechts één lokale ronde in Kuurne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.