Amalie Dideriksen sprint naar zege in tweede etappe Boels Ladies Tour
Orange Pictures / Jos Kafoe
donderdag 30 augustus 2018 om 16:13

Amalie Dideriksen sprint naar zege in tweede etappe Boels Ladies Tour

Amalie Dideriksen heeft de tweede etappe in de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De Deense coureur van Boels-Dolmans was na 129 kilometer rondom Gennep de snelste van het peloton, dat in de slotkilometer nog een kopgroep van dertien rensters terughaalde. Lorena Wiebes en Jolien D’hoore eindigden achter Dideriksen op de plekken twee en drie. Annemiek van Vleuten behield de leiderstrui.

Mitchelton-SCOTT toonde zich met Van Vleuten dominant in de eerste dagen van de Boels Ladies Tour. In de tweede etappe moesten de concurrenten ten aanval trekken. En dat deden ze ook.

In het eerste deel van de etappe reden Mieke Kröger, Esther van Veen en Eri Yonamine weg. Zij waren echter geen directe bedreiging op de trui van Van Vleuten. Al snel werden zij teruggepakt, waarna een groep met daarin dertien rensters het hazenpad nam. Daarin zaten met rensters als Chantal Blaak, Lucinda Brand en Riejanne Markus een aantal gevaarlijke namen mee.

Mitchelton-SCOTT panikeerde echter niet. De Australische ploeg had met Gracie Elvin een neutraliserende pion mee in de kopgroep en met Alé Cipollini op kop rijdend liep het verschil snel terug. De voorsprong volledig dichten lukte echter pas in de slotkilometer. Dideriksen profiteerde daarin vervolgens van het werk van de andere twee ploegen door er met de winst vandoor te gaan.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2018 16:56
Ze lijkt een beetje op Wilco Kelderman eigenlijk...
30 augustus 2018 23:26
Opmerkelijk hoog gemiddelde voor een dameskoers, ruim 43 km per uur!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.