Amerikanen heersen in tijdrit Tour de l’Avenir
Foto: Sirotti
dinsdag 23 augustus 2016 om 17:26

Amerikanen heersen in tijdrit Tour de l’Avenir

De Amerikanen bleken vandaag tijdens de Tour de l’Avenir het best in het tijdrijden. De overwinning ging naar Adrien Costa. De Amerikaan van Axeon Hagens Berman bleef zijn land- en ploeggenoot Neilson Powless twee seconden voor op het 16,5 kilometer lange parcours.

De Deen Mads Würtz Schmidt (volgend jaar Katusha) zette vandaag de eerste richttijd neer. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften deed 21 minuten en 22 seconden over het parcours. Lennard Kämna, die bij de junioren wereldkampioen werd en volgend seizoen voor Giant-Alpecin rijdt, kwam erg dicht in de buurt. De Duitser was slechts een luttele seconde langzamer.

Powless wist even later wél de tijd van Würtz Schmidt te verbeteren. De 19-jarige renner, die dit jaar indruk maakte in de Tour of California, was zeven seconden sneller. Dat bleek niet genoeg, want Costa (stagiair bij Etixx-Quick-Step) was op zijn beurt weer twee tellen rapper dan zijn landgenoot.

Klassementsleider Amund Grøndahl Jansen eindigde vandaag als 38e op bijna een minuut van de winnaar. Dat was voldoende om de leiderstrui te behouden. De Nederlanders deden vandaag niet mee om de eerste plaatsen. Antwan Tolhoek was de beste landgenoot op plaats 43.



Samenvatting

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2016 18:24
Ik ben nu al fan van die Costa, heel benieuwd hoe hij het gaat doen bij Etixx! Heeft al een aantal hele mooie resultaten gereden en dan te bedenken dat hij pas net 19 jaar is.
Sowieso een geweldig opleidingsteam dat Axeon Hagens.
23 augustus 2016 19:26
Armoedige tijdrit van de Nederlanders. Tolhoek de enige bij de eerste vijftig. Hadden ze geen fietsen mee?
23 augustus 2016 19:45
Ik verwachte echt reusachtige verschillen toen ik de titel las, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee.
23 augustus 2016 20:38
Rijdt nu als trainee bij EQS en heeft volgend jaar nog een contract bij Axeon. TLJ zocht nog een Amerikaan?
23 augustus 2016 21:22
@vlek: Zonder fiets mag je niet eens vooruit komen heb ik tijdens de Tour geleerd, je moet altijd je fiets meenemen ;)
23 augustus 2016 23:12
Mooie top vijf waar we nog veel van gaan horen, roer moet duidelijk om in nl wielrennen voordat de oversteek onmogelijk wordt. Amerikanen en britten van 19 jaar die overheersen in tijdrijden en ak en alle gerenommeerden te kijk zetten in la douce France, wiggins invloed is duidelijk zichtbaar.
23 augustus 2016 23:17
Iemand een idee wat er met Hofstede aan de hand is? Geen schim van de renner die hij afgelopen 2 jaar leek te gaan worden. Door WF opgehemeld als het beste NL-talent van het moment, maar hoe dan?
24 augustus 2016 00:13
Hofstede is meer een Vd Lijke dan een Van Baarle. Die laatste liet bv. al bij Rabo CT zien dat hij met profs meekon.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.