André Greipel: “Dit zou mijn laatste Tour de France kunnen zijn”

vrijdag 5 juli 2019 om 19:59
André Greipel: “Dit zou mijn laatste Tour de France kunnen zijn”

foto: Cor Vos

André Greipel is een van de twee renners met een beschermde status bij Arkéa-Samsic in de Tour de France. Samen met Warren Barguil deelt hij het kopmanschap bij de procontinentale ploeg. De Duitser kampte dit seizoen met gezondheidsproblemen, maar is blij weer in de Tour te zijn.

“We gaan zien hoe mijn vorm is de komende drie weken. Ik heb nogal wat gezondheidsproblemen gekend de laatste twee maanden, maar ik probeer het en ga genieten van de Tour”, vertelde Greipel aan Cyclingnews in aanloop naar de Grand Départ in Brussel. “Ik ben blij om hier te zijn. Hoe het allemaal uitpakt, gaan we ondervinden. De gezondheidsproblemen zijn oké. Nu hoop ik op goede benen.”

De Duitser was in het verleden in de Tour al goed voor elf ritzeges en behoort daarmee bij meest succesvolle renners in de geschiedenis van de Franse koers. Maar met zijn 36 jaar is hij intussen aanbeland in de herfst van zijn carrière. Hij is dan ook realistisch genoeg om te beseffen dat de komende Tour de France mogelijk zijn laatste is. Toch is hij een van de kopstukken bij Arkéa-Samsic in de Tour en kan hij in de vlakke ritten vertrouwen op de steun van ploegmaats.

“Ik zou het geen lead-out trein noemen. Ik heb renners die me helpen me goed te positioneren”, gaat Greipel verder. “Het is niet makkelijk om het op te nemen tegen de sprinters hier, maar het is goed om terug te zijn. Dit kan mijn laatste Tour zijn. Met de status van onze ploeg weet je nooit of we opnieuw geselecteerd worden volgend jaar. Ik ga mijn best doen en ervan genieten alsof het mijn laatste is. Als ik naar mijn benen kijk, denk ik dat er nog altijd leven inzit.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.