Annemarie Worst crosst naar superieure zege in Gieten
foto: PhotoPress.be
zondag 14 oktober 2018 om 14:29

Annemarie Worst crosst naar superieure zege in Gieten

Annemarie Worst heeft de Superprestigecross van Gieten op haar naam geschreven. De Nederlandse van Steylaerts-777 reed na een half uur weg van haar landgenote Marianne Vos. Die laatste moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats, voor de Italiaanse Alice Maria Arzuffi.

Vos met de kopstart, Cant met een slechte start
Sanne Cant zegevierde gisteren dan wel in de Brico-veldrit van Lokeren, haar start in de Superprestigecross van Gieten was allesbehalve vlekkeloos. Wat heet: ze keek na één ronde al tegen een achterstand aan van een halve minuut. Waar Cant op achtervolgen was aangewezen, nam Marianne Vos de controle.

Sterker nog: de Nederlandse van WaowDeals reed aan het begin van de tweede ronde weg van haar landgenotes Annemarie Worst en Maud Kaptheijns. Ze leek een soloslim uit haar benen te schudden, maar Worst wist niet veel later terug te keren. Het Nederlandse duo reed vervolgens enige tijd samen.

Vos kraakt onder het tempo van Worst
Na drie rondes was de situatie als volgt. Vos en Worst reden op kop, enkele seconden later gevolgd door een opkomende Alice Maria Arzuffi. Op een twintigtal seconden volgde een groepje met Loes Sels, Manon Bakker, Kaptheijns en Fleur Nagengast. Wereldkampioene Cant was inmiddels opgeschoven naar plek zeven, met uitzicht op meer.

Waar Vos zo kwiek oogde in de openingsfase, zo lastig had ze het halverwege om het tempo van Worst te volgen, die enkele knappe zandpassages uit haar benen schudde. Na goed dertig minuten moest ze haar jonge landgenote laten gaan. Even later werd Vos zelfs ingerekend door Arzuffi en Sels.

Worst crosst naar superieure zege in Gieten
Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was de voorsprong van Worst op de drie achtervolgers al een halve minuut. Bij de achtervolgsters was Arzuffi de sterke vrouw. De Italiaanse reed weg van Sels en Vos, die leek in te storten. Vos zou echter Vos niet zijn, mocht ze zich toch nog terugknokken.

Ze wist in de laatste ronde Sels voorbij te steken, en zelfs nog naar het achterwiel van Arzuffi te rijden. Het was echter op ruime achterstand van Worst, die op sublieme wijze won. Vos eindigde op een halve minuut als tweede, vlak voor Arzuffi en Sels.

foto: PhotoPress.be

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 1, vrouwen: flag-nl Gieten (C1)
1. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) in 48m03s
2. flag-nl Marianne Vos (WaowDeals) op 33s
3. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 34s
4. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 35s
5. flag-nl Maud Kaptheijns (Crelan-Charles) op 1m01s
6. flag-nl Denise Betsema (AB Transport) op 1m06s
7. flag-be Sanne Cant (Corendon-Circus) op 1m26s
8. flag-nl Fleur Nagengast (Telenet Fidea Lions) op 1m39s
9. flag-be Ellen van Loy (Telenet Fidea Lions) op 2m05s
10. flag-us Elle Anderson (Milwaukee-Alpha Motorhomes) op 2m16s

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2018 14:31
Petje af voor Annemarie. Goede beelden van RTV Drente met helaas commentaar van O.H.Dijkstra.
14 oktober 2018 14:35
Bij dat Steylaert heeft iemand het wel aardig goed in de klauwen; Worst die wint, Arzuffi die overal meedoet, Vermeersch die er aardig doorkomt. Dat, of ze zijn lekker vroeg in topvorm....
    14 oktober 2018 18:52
    Die iemand is voormalig tweevoudig wereldkampioen Bart Wellens.
14 oktober 2018 14:59
Mooie renster, de top bij de vrouwencross is erg breed momenteel. Jammer dat Alvarado pech had, die had ook zeker voorin meegedaan.
14 oktober 2018 15:02
Blij met en voor Worst!
Knap van Betsema.
14 oktober 2018 15:32
Cant wordt toch geregeld weggereden. Die zit nog niet op haar top. Wordt bij de vrouwencross zo steeds leuker. Die Arzuffi zit er ook constant goed bij
14 oktober 2018 19:47
Als je op de site van de UCI de uitslag bekijkt,valt op dat er hier wel veel beloften en zelfs twee juniores van 16 de volle afstand aflegden.
    14 oktober 2018 23:01
    Ze rijden minder rondjes/korter qua tijd en ook nog langer over een ronde. Het is dus makkelijker niet gedubbeld te worden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.