Annemiek van Vleuten zet kroon op eindzege Ladies Tour in slottijdrit
foto: Orange Photos/Dick Soepenberg (archief)
zondag 2 september 2018 om 16:27

Annemiek van Vleuten zet kroon op eindzege Ladies Tour in slottijdrit

De eindoverwinning in de Boels Ladies Tour is gegaan naar Annemiek van Vleuten. De 35-jarige kopvrouw van Mitchelton-Scott gaf in de afsluitende tijdrit door Roosendaal van 18,6 kilometer haar leidende positie niet meer uit handen. Sterker nog: ze won de tijdrit met 22 seconden voorsprong op de nummer twee.

Annemiek van Vleuten ging met een riante voorsprong de chrono rond Roosendaal in. Ze moest een voorsprong van achttien seconden verdedigen op Lucinda Brand. De grootste dreiging kwam wellicht nog van Ellen van Dijk (vierde op 30 seconden) en Anna van der Breggen (zesde op 33 seconden).

Lange tijd had Mieke Kröger de snelste tijd op de tabellen staan. Tot de laatste reeks rensters zat de Duitse op de hot seat. Allereerst was het Van der Breggen die onder de tijd van Kröger dook, direct gevolgd door Van Dijk. De Europees tijdritkampioene was tien tellen sneller dan Van der Breggen. Maar dat was allemaal niet genoeg voor de dagzege: Van Vleuten was liefst 22 seconden sneller dan Van Dijk en eiste de dag- en eindoverwinning op.

Het is het tweede jaar op rij dat de Mitchelton-Scott-renster het klassement van de Boels Ladies Tour wint. Deze editie van de Women’s WorldTour-koers droeg ze vanaf de eerste tot de laatste dag de oranje leiderstrui. Van Dijk en Van der Breggen mochten mee het eindpodium op. Lucinda Brand stond vooraf tweede, maar  zakte weg door een valpartij.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
2 september 2018 17:22
Klasbak! Wordt een mooi team bij het WK!
2 september 2018 19:33
En de beste Belgische renster vinden we...
Niet
3 september 2018 08:20
Beetje zorgwekkend dit. Maar 3 nederlandse dames bij de top 10 van de TT ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.