Anthony Roux blijft peloton voor in Spanje

woensdag 16 september 2009 om 17:25

Anthony Roux heeft in de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje voor een verrassing gezorgd. De Fransman van Francaise des Jeux bleef op de streep het peloton een vijftiental meter voor, na lang deel uit gemaakt te hebben van een kopgroep van vijf. In die kopgroep zaten ook de Nederlanders Martijn Maaskant en Lieuwe Westra.

In eerste instantie leek het vandaag een doodnormale sprintersetappe te worden. Markel Irizar, Francisco Martinez Perez, Anthony Roux, Martijn Maaskant en Lieuwe Westra reden weg uit het peloton. Aangezien de sprintersploegen niemand mee hadden zitten, gingen zijn in de achtervolging.

Terwijl de kilometer verstreken, gebeurde er onderweg ook nog iets vervelend: Mosquera en Gesink waren betrokken bij een valpartij. De twee gingen na de wedstrijd naar het ziekenhuis voor onderzoek, het is nog niet bekend of zij morgen ook aan de start staan.

In die achtervolging misrekende het peloton zich en de vluchters leken kans te hebben op de dagzege. Toen Liquigas zich er mee ging boeien, en ze vooraan niet meer goed samenwerkte, slonk de voorsprong snel. Martijn Maaskant sloeg een gat, maar werd op een kilometer van de streep bijgehaald door Anthony Roux.

De Fransman ging in de sprint al heel vroeg aan en Maaskant kon hem niet volgen. Achter Roux werd de sprint voorbereid door Team Columbia en Liquigas, maar uiteindelijk kwamen zij net te kort. William Bonnet won de sprint van het peloton, voor André Greipel.

17e etappe, Ciudad Real-Talavera de la Reina (193,6 km)
1. Anthony Roux (Frankrijk/Française des Jeux) in 4u28m14s
2. William Bonnet (Frankrijk/Bouygues) z.t.
3. André Greipel (Duitsland/Columbia)
4. Daniele Bennati (Italië/Liquigas)
5. Francisco José Pacheco (Spanje/Contentpolis)
6. Jürgen Roelandts (België/Silence-Lotto)
7. Sébastien Hinault (Frankrijk/AG2R)
8. Javier Benitez (Spanje/Contentpolis)
9. Enrico Gasparotto (Italië/Lampre)
10. Borut Bozic (Slovenïe/Vacansoleil)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair