Arctic Race of Norway brengt in 2020 bezoek aan Finland

dinsdag 12 november 2019 om 12:50
Arctic Race of Norway brengt in 2020 bezoek aan Finland

foto: Cor Vos

De organisatie van de Arctic Race of Norway heeft het parcours van de editie van volgend jaar onthuld. Voor het eerst zal de meest noordelijke etappekoers ter wereld Noorwegen verlaten. De tweede etappe komt namelijk aan in het Finse Kilpisjärvi.

De rittenwedstrijd start volgend jaar in Tromsø. Na een lus ten zuiden van de stad wordt de openingsetappe afgesloten met twee lokale omlopen, waarin een vervelende klimmetje is opgenomen. Een dag later is Nordkjosbotn de plaats van vertrek, om na 172 kilometer aan te komen in het Finse Kilpisjärvi. De laatste twaalf kilometer van de etappe zullen plaatsvinden op Fins grondgebied. Kilpisjärvi ligt vlakbij het drielandenpunt met Zweden en Noorwegen. Ondanks dat er vier klimmetjes op het programma staan verwacht de organisatie dat hier een sprinter zal zegevieren.

Dat zal tijdens de derde etappe niet het geval zijn. Die rit finisht namelijk plaats in het Målselv Ski Resort na een klim van 3,7 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8 procent. Hier zal de strijd om de eindzege een hoogtepunt bereiken. De laatste rit begint in Gratangen en finisht na 161 kilometer in Harstad. In deze kustplaats werd Thor Hushovd tijdens de eerste editie tot eindwinnaar gekroond. Op de plaatselijke omloop ligt de Novkollen, een klimmetje van 1,4 kilometer à 6%, die twee keer moet worden bedwongen.

De achtste editie van de Arctic Race of Norway staat van 6 tot en met 9 augustus op de wielerkalender. Dit is bijna twee weken na de Olympische wegrit van Tokio. De eindzege in de editie van dit jaar was voor Alexey Lutsenko.

Routeschema Arctic Race of Norway 2020
Donderdag 6 augustus – Etappe 1: Tromsø – Tromsø (166 km)
Vrijdag 7 augustus – Etappe 2: Nordkjosbotn – Kilpisjärvi (172 km)
Zaterdag 8 augustus – Etappe 3: Finnsnes – Målselv Ski Resort (184,5 km)
Zondag 9 augustus – Etappe 4: Gratangen – Harstad (161 km)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.