Arnaud Démare weet hoe hij Cavendish kan verslaan
maandag 19 mei 2014 om 17:13

Arnaud Démare weet hoe hij Cavendish kan verslaan

arnaud demare

foto: Sirotti

Met het eindklassement opzak en twee van de drie ritten in de Ronde van Picardie richt Arnaud Démare nu zijn vizier op de Tour de France. De sprinter van FDJ.fr is er van overtuigd Mark Cavendish te kunnen verslaan.

Een ritzege in de Tour de France is komende juli het ultieme doel van de 22 -jarige Fransman. Een lastige opgave, realiseert hij zich, maar hij gelooft te weten hoe hij Cavendish kan verslaan. Tegen l’Equipe zei Démare: “Het was weliswaar vroeg in het seizoen, maar in de Ronde van Algarve, wist ik al dat er een manier is om hem te verslaan…”

De overwinningen dit weekend in Pircardië geven hem daarbij extra vertrouwen richting de Ronde van Frankrijk. Recente winnaars van het algemeen klassement triomfeerde na hun zege in Picardië namelijk veelvuldig in de grote rondes. In 2012 won Marcel Kittel en een jaar later mocht John Degenkolb op het palmares van de Noord-Franse driedaagse worden bijgeschreven. “Zij namen ook dit pad en dat geeft me een enorme hoeveelheid ambitie. Ik ga naar de Tour met als doel een etappe te winnen, ondanks dat ik misschien wel teleurgesteld zal worden door de sterke concurrentie,” zei Démare. “Je kan niet elke dag de sprint winnen, maar als er een kans is, weet ik dat het mogelijk is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.