Arnaud Démare wint London Surrey Classic
zondag 4 augustus 2013 om 19:25

Arnaud Démare wint London Surrey Classic

Arnaud Démare heeft de London Surrey Classic op zijn naam geschreven. De Fransman was in een massasprint de snellere van Sacha Modolo en Yannick Martinez. Er eindigde ook twee Nederlanders in de top tien: Danny van Poppel (5e) en Raymond Kreder (7e).

Na een uur koersen ontstond er een kopgroep van acht renners. Hierbij zat de Nederlander Ramon Sinkeldam. De renner van Argos-Shimano kreeg hierbij het gezelschap van Dominique Rollin, Zico Waeytens, Michael Cuming, Clinton Avery, Jonathan McEvoy, Reidar Borgersen en Connor McConvey. Deze laatste moest snel afhaken, waardoor er zeven renners overbleven.

De zeven reden ruim vijf minuten bij elkaar, maar de ploegen van de sprinters hielden de afstand daarna beperkt. Op Box Hill probeerden vooral David Millar en Jack Bauer de wedstrijd hard te maken. Er ontstonden wel verschillen in het peloton, maar alles kwam samen.

Bauer kwam echter wel weg en kreeg hierin het gezelschap van Simon Yates en Yoann Offredo en gezamenlijk overbrugde het drietal de kleine minuut voorsprong die de koplopers nog hadden. Even later reed Offredo hier weer uit weg en alleen Waeytens kon de Fransman nog volgen, maar veel meewerken zat er niet in voor de Belg.

Het peloton liet Offredo en Waeytens rijden, maar het verschil werd niet groter dan een kleine halve minuut. Sky ProCycling, Orica-GreenEDGE en Bardiani Valvole reden met drie ploegen het gat dicht naar het kopduo. Met nog zes kilometer te gaan waren ze dan ook gezien.

London Surrey Classic 2013 (1.1)
Uitslag, Londen – Londen:

1. Arnaud Démare (Frankrijk/FdJ)
2. Sacha Modolo (Italië/Bardiani Valvole)
3. Yannick Martinez (Frankrijk/La Pomme Marseille)
4. Fabio Sabatini (Italië/Cannondale)
5. Danny van Poppel (Nederland/Vacansoleil-DCM)
6. Zakkari Dempster (Australië/NetApp)
7. Raymond Kreder (Nederland/Garmin-Sharpe)
8. Christian Delle Stelle (Italië/Bardiani Valvole)
9. Chris Sutton (Australië/Sky ProCycling)
10. Ben Swift (Groot-Brittannië/Sky ProCycling)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.