Asgreen ziet toekomst als ronderenner: “Maar ik hou van de klassiekers”
foto: Cor Vos
zondag 19 mei 2019 om 09:40

Asgreen ziet toekomst als ronderenner: “Maar ik hou van de klassiekers”

Dat Kasper Asgreen over de kasseien kan denderen, dat wisten we al. Maar de Deen liet in de Tour of California zien ook uitstekend te kunnen klimmen. “Dit had ik nooit verwacht”, zo doelt hij op zijn derde plaats in het eindklassement. “Wellicht moet ik me in de toekomst meer gaan richten op rittenkoersen.”

Asgreen maakte dit seizoen al indruk in dienst van Deceuninck-Quick-Step, maar dan vooral in de voorjaarsklassiekers. Zo finishte hij als tweede in de Ronde van Vlaanderen. De 24-jarige Deen liet in de Tour of California echter zien veel meer te kunnen. Zo won hij de lastige etappe met aankomst op South Lake Tahoe.

Geen toeval, zo bleek enkele dagen later. Asgreen maakte namelijk indruk op de steile Mount Baldy, de scherprechter van de voorbije Tour of California. De beloftevolle renner kwam als zesde boven, achter lichtgewichten als Tadej Pogačar en Sergio Higuita, maar voor klimmers als Simon Spilak en Felix Großschartner.

Klassiekers en rittenkoersen? 
De grote vraag is nu: heeft Asgreen een toekomst als ronderenner? “Wellicht moet ik me ook gaan richten op rittenkoersen”, aldus de Deen. “Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Ik wil me namelijk ook blijven ontwikkelen in de klassiekers. Ik hou van die wedstrijden.”

“De klassiekerperiode duurt echter maar zes weken. Ik moet dan ook andere doelen stellen voor de rest van het seizoen”, beseft Asgreen zich.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.