Astana op volle oorlogssterkte in Luik-Bastenaken-Luik
Jakob Fuglsang rijdt het hele seizoen al de stenen uit de straat - foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2019 om 12:20

Astana op volle oorlogssterkte in Luik-Bastenaken-Luik

Astana vaardigt een indruwekkend zevental af voor Luik-Bastenaken-Luik, het laatste monument van het wielervoorjaar. De ploeg voor La Doyenne is dezelfde als tijdens de Waalse Pijl. Aanvoerder van de lichtblauwe armada is Jakob Fuglsang, die het hele jaar al de stenen uit de straat rijdt. Maar net als in de Amstel Gold Race zat winnen er gisteren niet in voor de Deen. “Ditmaal ben ik blijer met mijn podiumplek dan na de Amstel Gold Race, aangezien de Waalse Pijl me normaal gesproken niet echt ligt”, zei hij zelf over zijn tweede plaats in de doordeweekse heuvelklassieker.

Fuglsangs luitenanten liegen er ook niet om. Alexey Lutsenko, Ion Izagirre, Gorka Izagirre, Omar Fraile, Luis Leon Sanchez en Davide Villella completeren de formatie voor de 256 kilometer lange tocht door de Ardennen.

Astana was in het verleden al tweemaal succesvol in La Doyenne. In 2010 won Alexander Vinokourov na een finale die nog altijd stof doet opwaaien en twee jaar later was het de beurt aan Maxim Iglinskiy om te juichen.

Selectie flag-kz Astana voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-es Ion Izagirre
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Omar Fraile
flag-es Luis Leon Sanchez
flag-it Davide Villella

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.