Baansprintster Shmeleva breekt ribben
Daria Shmeleva - foto: Cor Vos
maandag 9 december 2019 om 09:15

Baansprintster Shmeleva breekt ribben

Wielerflits Kort Daria Shmeleva heeft de Wereldbeker van Cambridge, Nieuw-Zeeland, noodgedwongen moeten besluiten in het ziekenhuis. Op het onderdeel Keirin kwam de viervoudige wereldkampioene ten val en brak daarbij zes ribben.

Vrijdag had Shmeleva al brons gepakt op de teamsprint en zaterdag greep ze nipt naast het podium op de individuele sprint, toen ze zondag opnieuw in actie kwam – ditmaal op de Keirin. Als eerste van haar heat plaatste ze zich voor de tweede ronde, maar daar ging het fout voor de 25-jarige Russin. Ze kwam ten val en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden zes gebroken ribben vastgesteld. Later vandaag wordt de precieze diagnose gesteld.

Shmeleva veroverde op de baan al vier wereldtitels. Drie jaar geleden veroverde ze haar eerste titel op de teamsprint samen met Anastasiia Voinova. In 2017 was ze opnieuw succesvol op de teamsprint en veroverde ze ook op de 500 meter tijdrit de titel. Afgelopen jaar in Pruszków was ze opnieuw de beste op de 500 meter tijdrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.