Bahrain Merida: “We hopen dat Carapaz ontploft”

woensdag 29 mei 2019 om 09:32
Bahrain Merida: “We hopen dat Carapaz ontploft”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali probeerde Richard Carapaz te lossen op de Mortirolo, maar de Italiaan was niet opgewassen tegen het overwicht van Movistar. Toch heeft zijn coach Paolo Slongo nog altijd vertrouwen in een goede afloop. “We gaan net zo lang door, tot Carapaz begint af te zien”, zo vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Nibali gooide dinsdag zijn kaarten op tafel op de gevreesde Mortirolo. De kopman van Bahrain Merida wist een klein gaatje te slaan op rozetruidrager Carapaz, maar de Ecuadoraan kon de gehele beklimming rekenen op een ijzersterke Antonio Pedrero en Mikel Landa. Die laatste wist weer naar de Italiaan toe te rijden.

Geen tijdswinst dus voor Nibali, die nog altijd een achterstand moet goedmaken van 1:47 op Carapaz. “Vincenzo zal blijven koersen om te winnen”, aldus Slongo. “We hopen dat Carapaz een keer ontploft. We gaan niet uit van een aanval à la Chris Froome”, zo doelt hij op de heroïsche solo van de Brit in de Giro van vorig jaar.

“Daarvoor is het niveau te hoog en zijn de verschillen te klein. We blijven echter prikken, in de hoop dat Carapaz echt begint af te zien. Jammer genoeg heeft hij kunnen profiteren van de rivaliteit tussen Nibali en Primož Roglič.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.