Bakelants blij met AG2R: “Meer vrijheid in de klassiekers”
vrijdag 12 september 2014 om 10:30

Bakelants blij met AG2R: “Meer vrijheid in de klassiekers”

foto: Sirotti

Aanvallen, dat doet Jan Bakelants graag. En dat is ook waar hij alle vrijheid toe krijgt bij zijn nieuwe ploeg AG2R La Mondiale. Na een jaar Omega Pharma-Quick Step zag de Belg zijn contract niet direct verlengd worden, en dus toog hij naar de Franse nummer twee in de WorldTour. “Je mag de ploeg zeker niet onderschatten.”

“Het is een mooi aanbod, financieel en sportief. Ik krijg iets meer vrijheid dan bij OPQS”, vertelt de Touretappe-winnaar van 2013 aan Sporza. “Of ik nu kopman word? Dat is overdreven. Er is mij wel gezegd dat er ruimte zal zijn om zelf in de aanval te trekken. Daardoor zag het totaalplaatje er goed uit. In de klassiekers zal ik nu iets meer vrijheid krijgen. De voorgaande jaren zat er steeds een topfavoriet in onze ploeg, nu zal ons team de koers niet moeten dragen.”

“AG2R is een sterke ploeg die momenteel tweede staat in de World Tour. Dat valt minder op, omdat ze ze niet zo vaak winnen als bijvoorbeeld OPQS, maar je mag de ploeg zeker niet onderschatten. In de Tour pakten ze de tweede en zesde plaats in de eindstand.” Dat zijn contract bij OPQS niet verlengd werd, zorgt niet voor wroeging. “Ik ben Patrick Lefevere erg dankbaar. Hij heeft mij vorig jaar van straat geholpen toen ik problemen had om een ploeg te vinden. Dat zal ik zeker niet vergeten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.