Bardet: “Ritten door de Alpen benaderen als twee klassiekers”
foto: Sirotti
maandag 17 juli 2017 om 17:24

Bardet: “Ritten door de Alpen benaderen als twee klassiekers”

Romain Bardet is ervan overtuigd dat hij de Tour de France nog kan winnen. De kopman van AG2R La Mondiale zal het verschil met Chris Froome moeten maken in de Alpen. “We moeten onze sleutelmomenten uitkiezen, onze kans afwachten en het spel slim spelen”, vertelde de Fransman op de rustdag tijdens een persconferentie.

“Ik ben vooral bezig met de ritten door de Alpen”, geeft Bardet aan. “Ik ga ze benaderen zoals twee klassiekers en wil niet te veel rekenen. Alles staat dicht bij elkaar, dat besef ik meer dan ooit. De ploeg draait goed en ik voel me goed. Ik ben sterker dan vorig jaar.”

Bardet staat met nog zes etappes voor de boeg derde in het klassement, slechts 23 seconden achter geletruidrager Froome. Vorig jaar eindigde de Franse hoop op de tweede plek in de eindrangschikking.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2017 17:28
Heeft ie nog ergens gereageerd op gisteren? Waarom ze niet aanvielen toen Froome er af lag?
17 juli 2017 17:32
Rare benadering klassiekers is tijdwinst niet belangrijk in de tour gaat het daarom
17 juli 2017 17:34
"We moeten onze sleutelmomenten uitkiezen, onze kans afwachten en het spel slim spelen"
"Ik ga ze benaderen als 2 klassiekers en wil niet teveel rekenen."
Wat is het nou? Als je je moment uit wilt kiezen is dat toch ook rekenen.
17 juli 2017 17:39
Gunstig voor Matthews als er vanaf aanvang oorlog gemaakt wordt, gaat Kittel wellicht niet overleven maar de grootste strategie zal hopelijk van Contador komen met zijn trouwe Bauknecht, die zijn schouders ophaalt voor Bardet.
17 juli 2017 17:40
Hoop ophef gisteren over het niet eerder doortrekken van Bardet zelf. Ik ben ook wel benieuwd naar zijn reactie. Iemand zal dat toch wel gevraagd hebben. Dat had er nu voor kunnen zorgen dat hij de komende ritten heel anders had kunnen benaderen. Nu moet hij in eerste instantie Froome eraf rijden.
17 juli 2017 18:06
Ik denk dat hij slimmer zal moeten worden. In de tijdrit zal hij zeker nog een dikke minuut verliezen. Dus zal hij moeten aanvallen in het begin van de laatste col.
17 juli 2017 18:22
In een klassieker geef je natuurlijk in 1 dag alles wat je hebt, in de Tour zorg je ervoor dat je een niet al te grote inspanning doet, anders bekoop je dat de volgende dag. Ik denk dat hij dat er mee bedoelt... ik ben wel benieuwd of hij dan nog zoveel extra in zijn mars heeft... We zullen zien, van mag er nog wel wat oorlog komen bij de mannen in het klassement!
17 juli 2017 18:40
2 klassiekers is dus twee keer etappe winst. Bon Chance!
17 juli 2017 19:19
Fijn, klassiekermannen Bakelants en Naesen mogen van Bardet elk een alpenrit winnen, als dank voor het geleverde werk!
17 juli 2017 19:37
Ik zie Bardet van de belagers nog het snelst all-in spelen om het simpele feit dat hij al eens podium gereden heeft, de sterkste ploeg heeft en er gewoon de man naar is. Uran en Aru kan ik me goed van voorstellen dat dat podium wel erg lonkt (hoe vaak gaan die daar nog zicht op hebben?) en die zullen eerder hopen dat Bardet zichzelf om zeep helpt dan dat ze met hem mee gaan doen gok ik voorzichtig ...
17 juli 2017 20:13
Ik hoop dat Bardet nog wat kan doen in de alpen!
Ik ga voor Bardet.
Tour toch weer spannend al is Valverde eruit.

gr yara
17 juli 2017 22:41
Bardet zal gehoopt hebben met knechten over de laatste grote klim te kunnen en daarna in de afdaling en meer op het vlakke het verschil te maken.
Jammer dat er geen item is gemaakt over het gedrag van de Franse supporters, op die manier ga ik het froome meer gunnen
17 juli 2017 23:06
@Romans Aru zie ik zeker nog groei potentieel hebben, Aru is net 27 en kan nog zeker een paar jaar verbeteren. Uran daarintegen, kan ook nog wat redelijk goede jaren hebben, maar een stuk minder waarschijnlijk dan Aru.
17 juli 2017 23:07
Bardet heeft in een interview het boegeroep richting Froome afgekeurd.
Froome zelf bagatelliseerde het. Het hoort erbij zei hij, en daarna dankte hij alle Fransen die hem daarvoor wel hadden aangemoedigd.
17 juli 2017 23:29
Het is ook gewoon niet tof dat boe roepen, dat heb ik live eens gehoord bij Vino en komt zo ontzettend dom over,.. Ook je niet favorieten moedig je aan als je er bij bent, gewoon dolenthousiast, punt.
17 juli 2017 23:47
Zoals eerder voorspeld, wachten Bardet en co tot de Champs Elysées om aan te vallen. Overigens heeft hij na de etappe van gisteren verklaard, dat het hem en zijn team niet te doen was om Froome aan te vallen, maar om Aru en Uran te destabiliseren. Duidelijker kan niet.
18 juli 2017 04:06
Toch nog iets spannend deze Tour; wie wordt kampioen Open Deuren Intrappen, Froome, Bardet of Aru ?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.